Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Game-Based Learning: Kinect in the Classroom

πηγή: http://www.edutopia.org/


Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους παιχνιδιού που θα στηρίζει τη μάθηση (GBL) υλοποιείται  με τη χρήση του Microsoft’s Kinect (3). Το Kinect είναι ένα αξεσουάρ ειδικά για το Xbox 360, όπου η κίνηση και οι χειρονομίες ελέγχουν τη λειτουργία των παιχνιδιών. Από τα αθλητικά παιχνίδια, το Kinect περιλαμβάνει φυσικά τον παίκτη στο παιχνίδι. Αλλά γιατί να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη;  why use it in the classroom (4)Και πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη; 

Όπως διατυπώνεται στο Edutopia  “Six Tips for Brain Based Learning (5),”   που χρησιμοποιούν ενεργά, φυσικές δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν τη μαθησιακή διαδικασία. Ο John Medina, συγγραφέας του μηχανισμού του εγκεφάλου δείχνει πως η άσκηση αυξάνει την πλούσια σε οξυγόνο ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, η οποία βοηθά τους μαθητές να επικεντρωθούν καλύτερα. Στην πραγματικότητα, πολλά σχολεία και τάξεις ενσωματώνουν περισσότερη σωματική δραστηριότητα στο σχολείο.
Αντί να έχουμε τη σωματική δραστηριότητα ως ένα διάλειμμα από την εκμάθηση για να συμμετάσχουν σε μεταγενέστερη μάθηση, το Kinect μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το καλύτερο μέσο για τη σύζευξη των δύο κόσμων,  του εγκεφάλου με βάση το φυσικό τρόπο μάθησης και τις χειρονομίες με την εκμάθηση του περιεχομένου. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι τα παιχνίδια μας παρέχουν την αναγκαία ανατροφοδότηση, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν ένα ασφαλές χώρο για να αποτύχει το παιδί. Αυτές είναι όλες οι αρχές του Βrain-based learning!ΠόροιΥπάρχουν πάρα πολλοί πόροι για να βρει όχι μόνο τα μαθήματα που χρησιμοποιούν το Kinect στην τάξη, αλλά και εφαρμογές που μπορεί να υποστηρίξει πιο συγκεκριμένα τη μάθηση. Ένα παράδειγμα είναι το Kinect Μαθηματικά - Kinect Math - A Kinesthetic Learning Experience (10) Μια εμπειρία μάθησης κιναισθητική που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να κάνουν αφηρημένες μαθηματικές έννοιες περισσότερο διαδραστικές με τη χρήση του Kinect. Οι μαθητές μπορούν να χειριστούν γραφικές παραστάσεις, μεταβλητές, και πολλά άλλα.

Επιπλέον, η Microsoft έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη των μαθημάτων στην τάξη Microsoft offers discounts (8), πολλές από τις οποίες είναι ευθυγραμμισμένες με τα κοινά πρότυπα Core, καθώς και άλλων στόχων μάθησης στη φυσική αγωγή και την επιστήμη. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν οδηγίες βήμα προς βήμα, επίπεδο βαθμού και το παιχνίδι που πρέπει να χρησιμοποιούνται με το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...