Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Παραγωγή Γραπτού Λόγου: Η πόλη χάθηκε στο χιόνι. Η δική μου ιστορία



Η πόλη χάθηκε στο χιόνι
 

          Ο Μαρκοβάλντο συνέχισε αδιάκοπα και ακούραστα το φτυάρισμα του χιονιού. Κάποια στιγμή ακούστηκε ένας υπόκωφος ήχος και πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει ένα μεγάλο κομμάτι πάγου από τη σκεπή έπεσε με δύναμη στο κεφάλι του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μαρκοβάλντο να σωριαστεί στο πεζοδρόμιο και να χάσει τις αισθήσεις του.

          Ευθύς αμέσως ο Μαρκοβάλντο βρέθηκε σ’ ένα μακρινό και ζεστό τόπο. Ήταν το τροπικό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, Τούρμπα – Τούρμπα. Εκεί το τοπίο ήταν τελείως διαφορετικό από την πόλη του. Η βλάστηση ήταν πλούσια και γύρω υπήρχαν μπανανιές, φοίνικες και χουρμαδιές. Μπροστά του απλώνονταν μαγευτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Ξαφνικά ήρθαν προς το μέρος του κάποιοι χαμογελαστοί εύσωμοι άνθρωποι. Ήταν οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού.

          Αφού καλωσόρισαν στη δική τους γλώσσα τον παράξενο επισκέπτη του έδειξαν με νοήματα να καταλάβει ότι ήταν ευπρόσδεκτος στο νησί τους. Αμέσως μετά τον οδήγησαν σε ένα καλοκτισμένο σπιτάκι, όπου ζούσε ο Μπαχίτο, ο αρχηγός των ιθαγενών κατοίκων του Τούρμπα – Τούρμπα. Εκεί ο Μπαχίτο του έδειξε με ζωγραφιές και νοήματα πώς ζούσαν οι κάτοικοι του νησιού και ο Μαρκοβάλντο του ζήτησε να μείνει λίγες μέρες στο νησί τους για να ξεκουραστεί.  

          Έτσι ξεκίνησαν οι διακοπές του ήρωά μας στο πανέμορφο μέρος. Όμως οι διακοπές τελείωσαν γρήγορα. Ενώ απολάμβανε την ηρεμία του τοπίου ξαπλωμένος σε μια αναπαυτική αιώρα και τρώγοντας δροσιστικά τροπικά φρούτα, ξαφνικά … ένα χέρι τον σκουντούσε επίμονα και με δύναμη και κάποιος του μιλούσε αυστηρά και του έλεγε:

«Ξύπνα, βρε, αχαΐρευτε. Μία δουλειά σου έβαλα να κάνεις και εσύ το έριξες στις ξάπλες και τα χουζούρια! Και μάλιστα πάνω στο χιόνι. Τόσο αναίσθητος είσαι!»

Ο Μαρκοβάλντο αφού κατάλαβε ότι όλο αυτό ήταν ένα γλυκό όνειρο, διηγήθηκε στον κ. Βιλιτζέλμο τι του είχε συμβεί. Εκείνος γέλασε με την ψυχή του και έδειξε να απολαμβάνει την απίστευτη ιστορία. Συγχώρησε τον ήρωά μας και μάλιστα του πρότεινε το επόμενο καλοκαίρι να επισκεφτούν μαζί το τροπικό νησί Τούρμπα – Τούρμπα και να γνωρίσουν τους φιλόξενους ιθαγενείς του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...