Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Γονείς Προσοχή! Ο οδηγός σας για την Ειρήνευση στην "Κατ' Οίκον" Σχολική Εργασία


 


 Η ειδικός για τη συμβουλευτκή Γονέων (parenting) Annie Fox προσφέρει συμβουλές στις οικογένειες για το πώς να αποφεύγουν το άγχος και τα επιχειρήματα που προκαλούνται από την καθημερινή σχολική εργασία στο σπίτι.

Attention Parents: Your Guide to Making Peace in the Homework Wars
Parenting expert Annie Fox offers tips on helping families with the homework wars. (Photo: Mermet Mermet)
 Επιτρέψτε μου να δηλώσω για την ιστορία: Δεν είμαι οπαδός της κατ 'οίκον εργασίας, ιδιαίτερα πιστεύω ότι δεν είναι υποχρεωτική η καθημερινή ανάθεση στους μαθητές για την ενημέρωση και τις δεξιότητες που έχουν ήδη κατακτηθεί. Η εξάσκηση οδηγεί στην τελειότητα. Αλλά η υπερβολική πρακτική προκαλεί πλήξη και αποδεικνύεται  τραύμα - θραύση  για την ψυχή ων παιδιών.
 
Θεωρώ ότι η σχολική εργασία για το σπίτι, αν δεν τους δοθεί καθόλου, θα πρέπει, πάντως, να ανατεθεί με φειδώ. Μετά από όλα, τα παιδιά είχαν μια κουραστική μέρα στην τάξη. Δεν είναι μηχανές. Χρειάζονται ένα διάλειμμα. Και, ναι, θα πρέπει να παίξουν!!! Η επιστροφή στο σπίτι από το σχολείο κάθε μέρα για να αντιμετωπίσει ένα βουνό από εργασίες είναι αποκαρδιωτική.
Εάν ένας καθηγητής μπορεί να αναθέσει την εργασία, οι μαθητές και οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι ότι υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για την ανάθεση, και μια μεγάλη πιθανότητα ότι θα αποφέρει απτά οφέλη για το μαθητή. Τι είδους εργασίες είναι αυτές; Θα πρέπει να περιλαμβάνουν:
• μια δημιουργική πρόκληση
• τη δυνατότητα να ενισχύσει μια νέα έννοια που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της κατηγορίας
• πρακτική χρήση της έννοιας για την επίλυση των προβλημάτων
 
Όταν η εργασία προσφέρει ευκαιρίες για ενδιαφέρουσα μαθησιακή εμπειρία τα παιδιά ανταποκρίνονται με προθυμία, επειδή οι μαθητές  θα κερδίσουν από αυτήν. Αυτό τους κάνει να θέλουν να μάθουν περισσότερα. (Και αν αυτό δεν είναι ο απώτερος στόχος της εκπαίδευσης, δεν ξέρω τι είναι.)
Τα φύλλα εργασίας, για παράδειγμα, με χρωματισμό του αλφάβητου που έλαβε  ο γιος μου  για 26 εβδομάδες κατά το έτος στο νηπιαγωγείο του δεν θεωρώ ότι πρόσφεραν "τέντωμα" στο μυαλό  κατά τη διάρκεια των άπειρων ωρών χρωματισμού. Αν και, όπως θυμάμαι, υπήρξε κάποια υγιής αντίσταση και μία αντίδραση: "Μαμά, γιατί δεν έχω να κάνω αυτό;"
Γιατί πράγματι! Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σαδιστές! Πρέπει να πιστεύουν ότι τα οφέλη της εργασίας για τους μαθητές τους είναι πραγματικά σε κάθε περίπτωση! Σύμφωνα με τον Alfie Kohn, εκπαιδευτικό, κριτικό, συγγραφέα του μύθου Κατ 'οίκον εργασία, "... δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ... τα παιδιά που έχουν καλύτερους βαθμούς και αποτελέσματα δοκιμών τα έχουν, επειδή είχαν να κάνουν περισσότερα ακαδημαϊκά καθήκοντα μετά από μια πλήρη ημέρα στο σχολείο. " Και όμως, η εργασία συνεχίζει να συσσωρεύεται και το άγχος που προκαλεί στα παιδιά και στις οικογένειες, είναι αποκαρδιωτικό. Αν αισθάνεστε ότι το παιδί σας ξοδεύει υπέρμετρες ποσότητες του χρόνου για εργασία, εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να πάρετε:
 
1. Συζητήστε με άλλους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν τον ίδιο  δάσκαλο του παιδιού σας. Μερικές φορές, το θέμα είναι «πάρα πολύ δουλειά." Όταν αυτή είναι αληθινό γεγονός, οι γονείς έχουν το δικαίωμα και την ευθύνη να μιλήσουν με τους καθηγητές και να τους αφήσουμε να γνωρίζουν τις επιπτώσεις όλων αυτών των αναθέσεων στο σπίτι.
 
2. Μιλήστε με το δάσκαλο του παιδιού σας. Μερικές φορές, το θέμα δεν είναι το ποσό της κατ 'οίκον εργασία. Μερικές φορές είναι η ικανότητα του παιδιού σας να ολοκληρώσει την αποστολή του σε εύθετο χρόνο. Ζητήστε από το δάσκαλο του παιδιού σας, "Πόσο χρόνο περίμενες ότι η συγκεκριμένη εργασία θα πάρει;" Αν αυτό που ακούσετε είναι: "10-15 λεπτά" και το παιδί σας πέρασε 45 λεπτά +, τότε και ο δάσκαλος μπορεί να έχει ένα νέο θέμα συζήτησης . Για παράδειγμα: «Πώς μπορούμε να εργαστούμε από κοινού για να βοηθήσουμε αυτό το  μαθητή να είναι πιο επιτυχής και αποτελεσματικός στο έργο του. Είναι μια αξιολόγηση για τη μάθηση διαφορές μια επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.
 
 Οφείλουμε να ξαναχαρίσουμε στο παιδί μας την παιδική του ηλικία για να είναι ένα παιδί ευτυχισμένο χωρίς το πανταχού παρόν σκοτεινό σύννεφο να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...