Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η αλήθεια για την Τροία (BBC) / The truth of Troy (2004 BBC Horizon)

  Είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες που έχουν ποτέ ειπωθεί. Ο θρύλος της Ελένης της Τροίας έχει μαγέψει το κοινό για τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Αλλά πού τελειώνει ο μύθος και αρχίζει η ιστορία; Η Horizon έχει μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στις επιστημονικές απαντήσεις.

Από το 1988 ο καθηγητής Μάνφρεντ Κόρφμαν έχει λάβει μέρος στις ανασκαφές στην περιοχή της Τροίας. Ποτέ πριν δεν έχει  μιλήσει σε αυτό το μήκος. Έχει κάνει καταπληκτικές ανακαλύψεις - πόσο μεγάλη ήταν η πόλη, πόσο καλά την υπερασπίστηκαν και, κυρίως, ότι συνέβη κάποτε μια μεγάλη μάχη εκεί ακριβώς τη στιγμή που οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Τρωικός πόλεμος συνέβη.

Αλλά ποιος είχε επιτεθεί στην πόλη και γιατί;

   Η Horizon τότε ακολουθεί μια διαδρομή από ενδείξεις - τα αρχαία δισκία γράφτηκαν από έναν χαμένο πολιτισμό, το βυθισμένο πλοίο πλούσιο σε θησαυρούς, η θαυμάσια χρυσή μάσκα και τα χάλκινα σπαθιά ενός λαού πολεμιστών. Η ταινία φτάνει στο αποκορύφωμά της σε μια σήραγγα βαθιά κάτω από την Τροία, όπου Κόρφμαν έχει κάνει μια ανακάλυψη που μπορεί να αποκαλύψει, μια για πάντα, την αλήθεια πίσω από το μύθο.


 
Η ιστορία που αναδύεται χαρακτηρίζεται από το μεγάλο πάθος και την αγάπη για τον αρχαίο κόσμο. Ένα ταξίδι στα χνάρια του Σλίμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...