Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τα 20 πιο όμορφα, δημόσια διδακτήρια του κόσμου /Ranking the World's Most Beautiful Schools

πηγή: http://blogs.edweek.org/

AP_BeautifulSchools.jpg
Photo: The Visual and Performing Arts High School in Los Angeles —Damian Dovarganes

Πάντα ήταν το μουσεία πολύχρωμα, φιλικά κτίρια για τα παιδιά;  Τώρα τείνουν να είναι. Συνήθως, ένα τυπικό δημόσιο δημοτικό σχολείο είναι ένα σκοτεινό, μουντό, μονόχρωμο οικοδόμημα.
Αλλά δεν είναι όλα τα δημόσια σχολεία συμβατά με αυτό το προφίλ. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα  20 "πιο όμορφα και ευφάνταστα δημόσια σχολεία του κόσμου -και μάλλον, αξίζει μια ματιά.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει μόνο δύο σχολεία των ΗΠΑ, και τα δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Καλιφόρνια. Η Δυτική Ευρώπη βγαίνει πρώτη και μοιάζει  ως  η περιοχή για τους νέους γονείς που αξίζει να μετακινηθούν, με έξι όμορφα σχολεία στη Γαλλία, τρία στην Ισπανία και από ένα στην Ολλανδία, τη Δανία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία. Ένα φωτεινό μπλε σχολείο στο Αφγανιστάν (η χώρα δεν είναι ακριβώς γνωστή για τον προοδευτικό τομέα της εκπαίδευσης της) έκανε όμως μία εγγραφή στη σχετική λίστα.
Για εμένα, τα "όμορφα" σχολεία έχουν δύο βασικά κοινά χαρακτηριστικά: το χρώμα και το φως. Και, βέβαια, εντελώς υποκειμενικά θα έβαζα στη σχετική λίστα και το σχολείο των δικών μου παιδικών χρόνων στην παλιά πόλη της Καβάλας. http://sykees8.blogspot.gr/2012/04/blog-post_2894.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...