Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

50 Εργαλεία Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας που Κάθε Εκπαιδευτικός θα πρέπει να ξέρει για αυτά / 50 Education Technology Tools Every Teacher Should Know About

πηγή: http://edudemic.com/

techtoolsΗ τεχνολογία και η εκπαίδευση είναι αρκετά συνυφασμένες αυτές τις μέρες και σχεδόν κάθε δάσκαλος έχει μερικά αγαπημένα εργαλεία τεχνολογίας  με τα οποία  κάνει τη δουλειά του και τη σύνδεση με τους μαθητές λίγο πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική για όλους τους εμπλεκόμενους.

Εδώ, έχουμε συντάξει έναν κατάλογο μερικών από τα εργαλεία τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και χρησιμοποιούνται ευρέως, τα οποία θα πρέπει να είναι μέρος της τεχνολογίας-οπλοστάσιο οποιουδήποτε δασκάλου του τρέχοντος έτους, είτε για προσωπική χρήση είτε ως εκπαιδευτικά βοηθήματα στην τάξη.

Κοινωνική μάθηση

Τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούν τη δύναμη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για να βοηθήσουν τους μαθητές να μάθουν και τους εκπαιδευτικούς να συνδεθούν.
  1. Edmodo : Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το μεγάλης τεχνολογίας εργαλείο, καθώς προσφέρει ένα περιβάλλον όπως το  Facebook-, όπου τάξεις μπορούν να συνδεθούν σε απευθείας σύνδεση.
  2. Grockit : Πάρτε τους μαθητές σας να συνδέονται μεταξύ τους σε συνεδρίες μελέτης που λαμβάνουν χώρα σε αυτό το μεγάλο κοινωνικό χώρο.
  3. Edublogs : Το Edublogs προσφέρει ένα ασφαλές και σίγουρο μέρος για να δημιουργήσετε blogs για τον εαυτό σας ή την τάξη σας.
  4. Skype : Το Skype μπορεί να είναι ένα μεγάλο εργαλείο για τη διατήρηση σε επαφή με άλλους εκπαιδευτικούς ή ακόμα και για όσους συμμετέχουν στις συνεδριάσεις σε απευθείας σύνδεση. Ακόμα πιο ευέλικτα, μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να συνδεθούν με άλλες τάξεις, ακόμα και αν αυτές είναι σε άλλες χώρες.
  5. Wikispaces : Μοιραστείτε μαθήματα και άλλα υλικά σε απευθείας σύνδεση με τους μαθητές σας, ή αφήστε τους να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν το δικό τους εκπαιδευτικό wiki για τα Wikispaces.
  6. Pinterest : Πολλοί δάσκαλοι το χρησιμοποιούν αυτό το site ως ένα μέρος για να συλλέγουν μεγάλα σχέδια μαθήματος, τα σχέδια, τα υλικά και την έμπνευση.
  7. Schoology : Μέσα από αυτό το site κοινωνικής δικτύωσης, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να διαχειριστούν τα μαθήματα, τους μαθητές, να μοιράζονται περιεχόμενο, και να συνδεθούν με άλλους εκπαιδευτικούς.
  8. Quora : Ενώ το Quora χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα από σκοπούς, μπορεί να είναι ένα μεγάλο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση με άλλους επαγγελματίες ή να εμπλέξει τους μαθητές σε συζήτηση μετά το μάθημα.
  9. Ning : Το Ning επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο μπορεί να είναι μεγάλο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
  10. OpenStudy : Ενθαρρύνετε τους μαθητές σας να εργαστούν από κοινού για να δημιουργήσουν διδακτικό υλικό τάξης με τη χρήση ενός site κοινωνικής μελέτης, όπως το OpenStudy.
  11. ePals: Ένα από τα πιο cool οφέλη του Web είναι να είναι σε θέση να συνδεθεί με οποιονδήποτε, οπουδήποτε, δηλ. κάνει ακριβώς αυτό, αλλά επικεντρώνεται στους μαθητές, βοηθώντας τους να μάθουν ξένες γλώσσες και πολιτισμούς, να κατανοήσουν διαφορετικές συνήθειες από τις δικές τους.

Μάθηση

Αυτά τα εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα, και πιο αποτελεσματική.
  1. Khan Academy : Πολλοί εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν αυτή την εξαιρετική συλλογή των μαθηματικών, της επιστήμης με διαλέξεις και κουίζ για να συμπληρώσουν τα υλικά στην τάξη τους.
  2. MangaHigh :  Το MangaHigh προσφέρει στους εκπαιδευτικούς έναν πλούτο πόρων για το παιχνίδι-based learning στα μαθηματικά.
  3. FunBrain : Αν ψάχνετε για μια μεγάλη συλλογή από εκπαιδευτικά παιχνίδια, το FunBrain είναι ό,τι πρέπει. Σε αυτό, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επωφεληθούν από τα διασκεδαστικά εργαλεία για τα μαθηματικά και την ανάγνωση.
  4. Educreations : Το Educreations είναι ένα καταπληκτικό online εργαλείο για το iPad που επιτρέπει στους καθηγητές (ή μαθητές) να δημιουργούν βίντεο που διδάσκουν ένα συγκεκριμένο θέμα. Τέλειο για τη μελέτη ή για να ωθήσει τους μαθητές να αναδείξουν τις γνώσεις τους.
  5. Animoto : Το Animoto καθιστά απλό να δημιουργήσετε βίντεο με βάση τα μαθήματα ή παρουσιάσεις για την τάξη και να τις μοιραστούν με τους μαθητές ή οποιονδήποτε άλλον.
  6. Socrative : Διαθέσιμο για υπολογιστές, φορητές συσκευές και ταμπλέτες, αυτό το σύστημα απόκρισης φοιτητών εμπλέκει τους μαθητές μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις για κάθε συσκευή που έχει στο χέρι. Ακόμα καλύτερα, οι εκπαιδευτικοί μπορούν εύκολα να αξιολογούν την πρόοδο των φοιτητών και τους βαθμούς τους.
  7. Knewton : Το Knewton είναι κάτι που κάθε δάσκαλος μπορεί να έχει πρόσβαση και χρήση. Η ιστοσελίδα εξατομικεύει σε απευθείας σύνδεση το περιεχόμενο μάθησης για κάθε μαθητή ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.
  8. Kerpoof : Στο Kerpoof, οι μαθητές μπορούν να γίνουν δημιουργικοί με τη μάθησή τους με παιχνίδια, διαδραστικές δραστηριότητες, εργαλεία σχεδίασης.
  9. StudySync : Με μια ψηφιακή βιβλιοθήκη, εβδομαδιαία πρακτική γραπτώς, σε απευθείας σύνδεση γράψιμο και αξιολογήσεις από ομοτίμους, αυτό το site είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαλείο για τη διδασκαλία και τη μάθηση που μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια στην τάξη.
  10. CarrotSticks : Σε αυτό το site, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επωφεληθούν από ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών εκμάθησης μαθηματικών, παρέχοντας στους μαθητές πρακτική, αλλά και διασκέδαση.

 Σχεδιασμός Μαθήματος και Εργαλεία

Χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία τεχνολογίας για να σχεδιάσετε καταπληκτικά και αξέχαστα έργα με τη συνδρομή των φοιτητών.
  1. Teachers Pay Teachers: Έχετε σημαντικά σχέδια μαθημάτων για να μοιραστείτε; Ψάχνετε για κάτι να προσθέσει στις τάξεις σας; Σε αυτό το site μπορείτε να κάνετε και τα δύο.
  2. Planboard : Βεβαιωθείτε ότι τα μαθήματα σας οργανώνονται και εκείνη την ημέρα σας λειτουργεί ομαλά με τη βοήθεια της σε απευθείας σύνδεση αυτό το καταπληκτικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί μόνο για τους εκπαιδευτικούς.
  3. Timetoast : Timetoast είναι ένα πολύ έξυπνο για τα έργα των σπουδαστών, επιτρέποντάς τους να οικοδομήσουν κομψά, διαδραστικά χρονοδιαγράμματα μέσα σε λίγα λεπτά.
  4. Capzles : Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι που το Capzles μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη, είναι βέβαιο ότι θα είναι μια εφαρμογή που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Τι κάνει; Το Capzles καθιστά απλό να συγκεντρωθούν μέσα όπως φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, ακόμη και blog θέσεις σε ένα μέρος, καθιστώντας το ιδανικό για τη διδασκαλία, τη μάθηση, ή σε απευθείας σύνδεση προγράμματα.
  5. Prezi : Θέλετε να δημιουργήσετε παρουσιάσεις που θα εντυπωσιάσουν τους μαθητές σας; Κάντε χρήση αυτής του online εργαλείου που το καθιστά απλό να κάνουμε όλα τα γνωστικά αντικείμενα ελκυστικά  με τα μαθήματά σας, επιτρέποντας ακόμη και τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών.
  6. Wordle : Δημιουργήστε εντυπωσιακά σύννεφα λέξη χρησιμοποιώντας Wordle, ένα μεγάλο συμπλήρωμα σε μαθήματα γλώσσας του κάθε είδους.
  7. QR Codes : κώδικες QR που εμφανίζονται με τη μεγαλύτερη συχνότητα στην εκπαίδευση. Αν θέλετε να έρθετε σε σχετικά με την τάση, θα χρειαστείτε ένα εργαλείο για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τους κωδικούς όπως Delivr και ένα για να διαβάσετε τους κωδικούς, όπως οποιαδήποτε από αυτές που αναφέρονται σε αυτό το site .
  8. Quizlet : Το Quizlet καθιστά εύκολο για τους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν εργαλεία για τη μελέτη στους μαθητές, ειδικά flashcards που μπορούν να κάνουν απομνημόνευση σημαντικές πληροφορίες με  ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα.
  9. MasteryConnect :  Το MasterConnect καθιστά απλό να παρακολουθείτε και να αναλύετε άλλα στοιχεία της επίδοσης των μαθητών.
  10. Google Docs : Μέσα από το Google Docs, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν και να μοιράζονται έγγραφα, παρουσιάσεις, υπολογιστικά φύλλα ή με τους μαθητές και τους συναδέλφους καθώς επίσης και την ανατροφοδότηση στους μαθητές  που δημιούργησαν έργα.
  11. YouTube : Δεν είναι όλα τα σχολεία που επιτρέπουν το YouTube, αλλά αυτό το site περιέχει έναν πλούτο  σημαντικών υλικών μάθησης για την τάξη. Υπάρχει ακόμη και ένα ειδικό στην εκπαίδευση εστιασμένο κανάλι μόνο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
  12. TED-Ed : TED δεν είναι απλώς ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε έμπνευση πλέον, η ιστοσελίδα περιέχει επίσης πολλά βίντεο που οργανώνονται από το θέμα και μπορεί να σας βοηθήσουν να διδάξετε τα πάντα
  13. Glogster : Το  Glogster είναι ένα κοινωνικό site που επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν μουσική, φωτογραφίες, βίντεο, και σχεδόν ο,τιδήποτε άλλο θέλουν. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη δημιουργία διδακτικού υλικού και ένα εύχρηστο εργαλείο για δημιουργικές εργασίες των μαθητών.
  14. Creaza : Θέλετε να φέρει τα έργα των μαθητών σας στον 21ο αιώνα; Το Creaza μπορεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προσφέροντας εργαλεία στον καταιγισμό ιδεών, να δημιουργήσετε κινούμενα σχέδια, και επεξεργασία ήχου και βίντεο.
  15. Mentor Κιν : Στις Κιν Mentor, εσείς ή οι μαθητές σας μπορεί να δημιουργήσει μια playlist μάθησης, η οποία είναι ουσιαστικά μια συλλογή από υψηλής ποιότητας υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη μιας συγκεκριμένης έννοιας.

Χρήσιμα εργαλεία

Αυτά τα εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε συνδεδεμένοι, οργανωμένοι, και να αυξήσετε την ευκολία της δημιουργίας πολυμέσων μαθήματων και εργαλείων μάθησης.
  1. Evernote : Σύλληψη μεγάλες ιδέες, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις, ή οτιδήποτε άλλο στο Evernote λογαριασμό σας, να έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο, και κρατήστε το οργανωμένο. Ένα must-have εργαλείο για το σχεδιασμό του μαθήματος.
  2. Twitter : Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι που το Twitter μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον τομέα της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνδεθούν με άλλους εκπαιδευτικούς, να λάβουν μέρος στις συνομιλίες, να μοιραστούν τις ιδέες τους, ή ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη για να φτάσει στους μαθητές.
  3. Εκπαίδευση Google : Η Google προσφέρει μια σειρά από μεγάλες EDTECH πόρους για τους καθηγητές, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογές συνεργασίας, βίντεο, αναζήτηση σχέδιου μαθήματος, την επαγγελματική ανάπτυξη, και ακόμη και εκπαιδευτικές υποτροφίες.
  4. Dropbox : Εύκολη πρόσβαση σε κάθε είδους δεδομένα από οπουδήποτε με το εύκολο στη χρήση και δωρεάν υπηρεσία Dropbox.
  5. Diigo : Το Diigo σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε το διαδίκτυο όπως το χαρτί, με βάση το υλικό ανάγνωσης, καθιστώντας το απλό να τονίσει, σελιδοδείκτη, να κρατήσετε σημειώσεις, ή ακόμη και να προσθέσετε αυτοκόλλητες σημειώσεις.
  6. Apple iPad : Ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία τεχνολογίας, αν και ακριβό,   που χρησιμοποιούνται στην τάξη σήμερα είναι το iPad της Apple. Με μια σειρά από εκπαιδευτικές εφαρμογές που αναπτύσσονται για τη συσκευή, έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα των εκπαιδευτικών και των μαθητώ.
  7. Aviary : Το Aviary είναι μια σουίτα εργαλείων που καθιστούν εύκολο να επεξεργαστείτε τις εικόνες,  τα εφέ, τα δείγματα, μουσική και ήχο ή να δημιουργήσετε και να τροποποιήσετε την οθόνη.
  8. Jing : Το Jing είναι μια μεγάλη επιλογή που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να λάβουν στιγμιότυπα και εικόνες, καταγράφει έως και πέντε λεπτά ή βίντεο και στη συνέχεια να επεξεργαστείτε και να μοιραστείτε τα αποτελέσματα.
  9. Popplet : Εσείς και οι μαθητές σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Popplet για να ανταλλάξετε ιδέες, να δημιουργήσετε mindmaps και να συνεργάζονται.
  10. Google Earth :  το Google Earth μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός και γρήγορος τρόπος για να δείξει στους μαθητές οπουδήποτε στον κόσμο.
  11. DonorsChoose : Ανάγκη χρηματοδότησης για ένα έργο στην τάξη; Μπορείτε να το πάρετε μέσα από αυτό το site που ενώνεται με εκπαιδευτικούς πρόθυμοι δωρητές.
  12. SlideShare : Με το SlideShare, μπορείτε να ανεβάσετε τις παρουσιάσεις, έγγραφα και βίντεο και να τα μοιραστείτε με τους μαθητές και τους συναδέλφους. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα υλικά που έχουν ανεβάσει άλλοι επίσης.
  13. LiveBinders : Όπως μια πραγματική ζωή-τρεις δακτυλίους, αυτή η τεχνολογία εργαλείο σας δίνει τη δυνατότητα να συλλέξετε και να οργανώσετε τους πόρους. Πολύ καλύτερα από ό, τι ένα συνδετικό υλικό, ωστόσο, η ιστοσελίδα διαθέτει επίσης εργαλεία για να συνδέσετε και να συνεργάζεστε και ένα εικονικό πίνακα.
  14. AudioBoo : Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να καταγράψετε και να μοιραστείτε ήχους για τους μαθητές σας ή οποιονδήποτε άλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...