Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

«Web Index», η επίδραση του Internet στις συνδεδεμένες χώρες

πηγή: http://edudemic.com/

Εδώ παρουσιάζεται ένα μεγάλο εργαλείο για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε στην τάξη σας. Ο εφευρέτης του World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, παρουσίασε μόλις το τελευταίο του έργο: Ο Δείκτης Web . Είναι μια ματιά στο πώς το διαδίκτυο έχει επηρεάσει χώρες σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν μόνο 61 χώρες που έχουν μετρηθεί μέχρι στιγμής, αλλά ο Berners-Lee υποστηρίζει ότι τα δεδομένα θα συνεχίσουν να ρέουν  όσο αυξάνονται οι χώρες.
Ο Δείκτης Web είναι γεμάτος με δυνατότητες ταξινόμησης, πίνακες, διαδραστικούς χάρτες και φιλτραρίσματος των δεδομένων. Είναι σίγουρα ότι αξίζει τον έλεγχό μας και θα είναι ένα μεγάλο εργαλείο για τις κατηγορίες στην επιστήμη, τα μαθηματικά, τη γεωγραφία, τα web design και πολλά άλλα.
Έτσι, ποιος πιστεύετε ότι οδηγεί αυτόν το δρόμο; Και όμως! Δεν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Δεν έχει ακόμη ούτε η Ιαπωνία και η Φινλανδία.
Η Σουηδία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο στην κατασκευή του έργου διαδίκτυο για τους πολίτες της, σύμφωνα με τον δείκτη. Εν τω μεταξύ, η Υεμένη και η Ζιμπάμπουε είναι οι λιγότερο αποτελεσματικές.
Λοιπόν, πώς λειτουργεί; Σύμφωνα με το BBC :
Το εργαλείο κατατάσσει τις χώρες με βάση το πόσο όφελος των πολιτών τους προέρχεται από το διαδίκτυο και πώς έχει μετατραπεί σε τομείς όπως η οικονομία, η πολιτική και η κοινωνία. Αξιολογεί, επίσης, τα εμπόδια μιας χώρας, η οποία πρέπει να επιτρέπει στους πολίτες της να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ελεύθερο και ανοιχτό Διαδίκτυο, διαπιστώνοντας ότι περίπου το 30% των χωρών αντιμετωπίζουν κάποιο είδος περιορισμού της κυβέρνησης.

                                         Οι Top 20 χώρες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...