Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Pale Blue Dot (animation video)

πηγή: www.vimeo.com
 
  Αυτό το γοητευτικό φιλμ κινουμένων σχεδίων από το νεαρό εικονογράφο Αdam Winnik ' αποτελεί έργο της διατριβής κατά την αποφοίτησή του. Εμπνευσμένο από τον Carl Sagan (http://sykees8.blogspot.gr/2012/10/carl-sagan-hd-by-ffreethinker.html) Απολαύστε το!!!
 
                                  ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!
 

  Κοιτάξτε ξανά αυτή την κουκίδα. Αυτήν εδώ.... Αυτό είναι το σπίτι. Αυτός ο κόσμος μας. Σε αυτόν ο καθένας που αγαπάτε, που όλοι ξέρετε, ο καθένας που υπήρξε ποτέ, που έζησε τη ζωή του. Το σύνολο της χαράς και του πόνου μας... χιλιάδες πεποιθήσεις, θρησκείες, ιδεολογίες, οικονομικές και δόγματα...  κάθε κυνηγός και συλλέκτης... , κάθε ήρωας και δειλός, κάθε δημιουργός και καταστροφέας του πολιτισμού.... κάθε βασιλιάς και χωρικός... κάθε νέο ερωτευμένο ζευγάρι, κάθε μητέρα και πατέρας, κάθε ελπιδοφόρο παιδί ....εφευρέτης και εξερευνητής,... κάθε δάσκαλος ηθικής, κάθε διεφθαρμένος πολιτικός, κάθε «σούπερ σταρ», κάθε «ανώτατος ηγέτης,« κάθε άγιος και αμαρτωλός στην ιστορία του είδους μας έζησε εκεί - σαν ένα μικρό μόριο σκόνης, σαν μία ηλιαχτίδα.
   Η Γη είναι μια πολύ μικρή σκηνή σε μια τεράστια κοσμική αρένα. Σκεφτείτε τις ατελείωτες σκληρότητες από τους κατοίκους της που την επισκέφθηκαν... πόσο συχνές οι παρανοήσεις τους...  πόσο πρόθυμοι είναι να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, πόσο ένθερμα τα μίση τους. Σκεφτείτε τα ποτάμια αίμα που χύθηκαν από όλους εκείνους τους στρατηγούς και αυτοκράτορες, έτσι ώστε, με δόξα και θρίαμβο, να μπορούσαν να γίνουν οι κυρίαρχοί του στιγμιαία, ένα κλάσμα του, μια τελεία.
   Η αυταπάτη ότι έχουμε κάποια προνομιακή θέση στο Σύμπαν.... Ο πλανήτης μας είναι μια μοναχική κηλίδα στο μεγάλο κοσμικό σκοτάδι που μας περιβάλλει. Στο σκοτάδι μας, σε όλη αυτή την απεραντοσύνη, δεν υπάρχει υπαινιγμός ότι η βοήθεια θα έρθει από αλλού για να μας σώσει από τους εαυτούς μας.
   Η Γη είναι ο μόνος γνωστός κόσμος μέχρι τώρα στη ζωή. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον,  "πατρίδα" στην οποία το είδος μας θα μπορούσε να μεταναστεύσει.
  Έχει ειπωθεί ότι η αστρονομία είναι μία συγκινητική για το χτίσιμο του χαρακτήρα μας εμπειρία. Δεν υπάρχει ίσως καμία καλύτερη επίδειξη της τρέλας, της ανθρώπινης αλαζονείας από τη μακρινή αυτή την εικόνα του μικροσκοπικού κόσμου μας. Για εμένα, αυτό υπογραμμίζει την ευθύνη μας να αντιμετωπίσουμε πιο ευγενικά ένας τον άλλο, να διατηρήσουμε και να αγαπάμε τη χλωμή μπλε κουκίδα, το μόνο σπίτι που έχουμε γνωρίσει ποτέ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...