Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Lockhart: H Μαθηματική Πραγματικότητα είναι μια απέραντη, μαγευτική ζούγκλα.


πηγή: http://www.brainpickings.org/
Ο Lockhart αναφερόμενος στη φύση των Μαθηματικών υποστηρίζει:
"H Μαθηματική Πραγματικότητα είναι μια απέραντη, μαγευτική ζούγκλα γεμάτη μυστήρια, αλλά η ζούγκλα δεν τα παραδίδει εύκολα τα μυστικά της. Να είστε έτοιμοι να αγωνιστείτε, τόσο  πνευματικά όσο και δημιουργικά..... Ό,τι κάνει ένας μαθηματικός δεν είναι τεχνική δεξιότητα ή εγκυκλοπαιδικές γνώσεις αλλά ακόρεστη περιέργεια και επιθυμία για απλή ομορφιά".
Αλλά αυτό που κάνει τον Lockhart ιδιαίτερα συναρπαστικό είναι η ικανότητά του να συνδέει τα μαθηματικά με παράλληλες έννοιες από τους κλάδους και τους τομείς της ζωής μας.
"Οι άνθρωποι δεν κάνουν μαθηματικά, επειδή είναι χρήσιμα. Το κάνουν επειδή είναι ενδιαφέροντα ... "
Έχει προσφέρει πολλά τελικά κομμάτια συμβουλών για την εμπλοκή μας με τα μαθηματικά:
  1. Τα καλύτερα  προβλήματα είναι δικά σας. Η Μαθηματική Πραγματικότητα είναι δική σας - είναι στο κεφάλι σας για να την εξερευνήσετε κάθε φορά που αισθάνεστε σαν να ... μην φοβάστε ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε τις ερωτήσεις σας - αυτή είναι η φυσική κατάσταση του μαθηματικού.
  2. Συνεργαστείτε. Εργαστείτε μαζί για να μοιραστείτε τις χαρές και τις απογοητεύσεις. Είναι  σαν να παίζετε μουσική μαζί.
  3. Βελτιώστε τις αποδείξεις σας. Ακριβώς επειδή έχετε μια εξήγηση, δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη εξήγηση. Μπορείτε να εξαλειφθεί από την ακαταστασία ή την πολυπλοκότητα; Μπορείτε να βρείτε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, η οποία σας δίνει βαθύτερη γνώση; Ζωγράφοι, γλύπτες, ποιητές κάνουν το ίδιο πράγμα.
  4. Το σημαντικό πράγμα είναι να μην φοβάστε. Οφόβος της αποτυχίας  βρίσκεται συχνά στο δρόμο της δημιουργικότητας Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια τρελή ιδέα ακόμη κι αν δεν λειτουργεί. Αυτό σας βάζει σε κάποια πολύ καλή παρέα! Ο Αρχιμήδης, ο Gauss, εσείς και εγώ - είμαστε όλοι στο δρόμο της μαθηματικής πραγματικότητας, που προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει, κάνοντας εικασίες, δοκιμάζοντας ιδέες
Εδώ είναι ένα μικρό απόσπασμα για την ιδιότροπη ζούγκλα των μαθηματικών, την  πραγματικότητα και τη λογική αισθητική των μαθηματικών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...