Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Hλιακή Eνέργεια: Ένας θησαυρός για όλους μας!


πηγή:  http://www.techit.gr/

Η ηλιακή ενέργεια είναι ό,τι καλύτερο για το χειμώνα
Έχοντας αυτό το δεδομένο υπόψη, η ομάδα μηχανικών της Logitech -που σχεδίασε τα πρωτοποριακά ηλιακά φορτιζόμενα προϊόντα της εταιρίας, όπως τη θήκη Logitech Solar Folio και το πληκτρολόγιο K760, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο γράφημα που απεικονίζει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από την ηλιακή ενέργεια και το πόσο σημαντική είναι, ακόμη και μέσα στη χειμωνιάτικη μουντάδα.
 Για παράδειγμα, πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ο ήλιος μας παράγει τόση ενέργεια που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες όλης της ανθρωπότητας για 500.000 χρόνια; Επίσης, πόσοι ξέρουμε ότι η ηλιακή ακτινοβολία που φθάνει στη Γη κάθε ώρα, αρκεί για να καλύψει τις ετήσιες ενεργειακές μας ανάγκες; Δεν είναι λοιπόν παράδοξο που η ηλιακή ενέργεια γίνεται συχνότερα ένα κεντρικό στοιχείο της καθημερινότητας μας, κάτι που ήδη είναι φανερό στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, τις τρεις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο σε παραγωγή ηλιακής ενέργειας.
Στο ίδιο πνεύμα, η Logitech το 2010 δημιούργησε το πρώτο στον κόσμο ηλιακά τροφοδοτούμενο πληκτρολόγιο, το Logitech Wireless Solar K750. Και στη συνέχεια το πληκτρολόγιο Solar K760 όπως και τη θήκη για iPad Logitech Solar Folio, επεκτείνοντας τη σχετική γκάμα της και σε προϊόντα Apple (Mac, iPhone, iPad).
Όλα αυτές οι ηλιακά φορτιζόμενες συσκευές σχεδιάστηκαν ώστε να συνδυάζουν μια άνετη και υψηλής παραγωγικότητας πληκτρολόγηση με την ηλιακή ενέργεια.
Ακόμη παραπέρα, όλες μπορεί να φορτίσουν με οποιαδήποτε πηγή φωτός, από μια λάμπα σε εσωτερικό χώρο έως την ίδια την οθόνη του υπολογιστή μας!
Μια πλήρης φόρτιση μπορεί να διαρκέσει για 3 μήνες χρήσης στο K760 (με μέση ημερήσια χρήση 8 ωρών), ή έως και 2 χρόνια στο Solar Folio (για 2 ώρες μέση ημερήσια χρήση αντίστοιχα). Κάτι που σημαίνει πως ποτέ δεν θα μείνουμε χωρίς ενέργεια, ακόμη και στον πιο βαθύ και σκοτεινό χειμώνα.
Ηλιακή τεχνολογία: Η Logitech μας ενημερώνει:
• Σε ένα δευτερόλεπτο ο ήλιος μας παράγει αρκετή ενέργεια ώστε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες όλης της ανθρωπότητας για 500.000 χρόνια, ή το ισοδύναμο 4 τρισεκατομμυρίων λαμπτήρων των 100 Watt.
• Η ηλιακή ενέργεια που πέφτει στην επιφάνεια της γης κάθε ώρα, αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές μας ανάγκες για ένα ολόκληρο χρόνο.
• Μια έκταση περίπου όσο η Σουηδία (το 0,3% της επιφάνειας της ξηράς στον πλανήτη μας) θα ήταν αρκετή για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες μας σε ηλεκτρισμό, μέσω ηλιακής ενέργειας.
• Οι τρεις μεγαλύτερες χώρες στο κόσμο σε παραγωγή ηλιακής ενέργειας είναι οι, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Η Ευρώπη ήδη περιλαμβάνει εννέα από τις δεκαπέντε μεγαλύτερες αγορές ηλιακής ενέργειας στον κόσμο. Ακόμη, τα ηλιακά πάνελ που εγκαταστάθηκαν πέρυσι στην Ευρώπη, προσέφεραν το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας από όλες τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στην ήπειρο.
• Αν όλος ο κόσμος επέλεγε να χρησιμοποιεί τα ασύρματα ηλιακά πληκτρολόγια της Logitech, θα εξοικονομούσαμε 828 εκατομμύρια μπαταρίες το χρόνο. Αυτές, αν τις βάζαμε την μια πάνω στην άλλη, θα φθάναμε σε ύψος 245 φορές πάνω από το Λευκό Όρος στη Κεντρική Ευρώπη, ή θα γεμίζαμε σχεδόν δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων!
• Οι ηλιακά φορτιζόμενες συσκευές δεν χρειάζονται απαραίτητα τον ήλιο! Για παράδειγμα ο φωτισμός της οθόνης του υπολογιστή μας είναι αρκετός για να φορτίσει ένα πληκτρολόγιο της Logitech, όπως το K750 ή K760, στο 10%, έστω κι αν δεν υπάρχει καμία άλλη διαθέσιμη πηγή φωτός.
Το γράφημα της Logitech για την ηλιακή ενέργεια
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1016.jpeg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...