Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Trade School Athens: ένα αυτοοργανωμένο σχολείο

     πηγή: www.tvxs.gr

                

Το Trade School Athens (TSA) είναι ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Είναι ανοικτό σε όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.
 
Φιλοσοφία
 
 
Το TSA βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι έχουν κάτι να διδάξουν, είτε αυτό σχετίζεται με ακαδημαϊκές σπουδές, είτε με προσωπική έρευνα, ικανότητες, δεξιότητες ή πρακτική εμπειρία. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και να ενισχύσει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.

 
Πού;
Το TSA φιλοξενείται στο loft2work και σε άλλα σημεία της πόλης (δείτε περισσότερα στο αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων). Αν θέλετε να προτείνετε ένα χώρο για να φιλοξενηθούν μαθήματα του TSA στείλτε μας ένα μήνυμα στο athens@tradeschool.coop
 
Πώς μπορώ να διδάξω;
Στείλτε μας μια σύντομη περιγραφή του μαθήματος που επιθυμείτε να διδάξετε, μια λίστα με τα πράγματα που θα θέλατε ως αντάλλαγμα από τους μαθητές και - προαιρετικά- ένα σύνδεσμο για να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι περισσότερα για σας (προσωπικό site, blog, social media account κτλ).
 
Πώς μπορώ να παρακολουθήσω ένα μάθημα;
Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει από το πρόγραμμα των μαθημάτων, τσεκάρετε το κουτάκι με το αντάλλαγμα που είστε διατεθειμένοι να προσφέρετε στον δάσκαλο και δηλώστε συμμετοχή!
 
Πώς ξεκίνησε το Trade School
Η ιδέα για την υλοποίηση του πρώτου Trade School ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2010. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 30 σχολεία σε διάφορες πόλεις του κόσμου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...