Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο: «Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν»

Πλανητάριο: Το φωτεινό σύμπαν

 

Tο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο εορτάζει τη φετινή φθινοπωρινή ισημερία με την παράσταση: «Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν».

Για μόνο ένα βράδυ, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η παράσταση «Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν», στο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Το «Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν» είναι μια βραβευμένη Πλανηταριακή παραγωγή σαν ένα «ποιητικό ταξίδι» ανάμεσα σε ήχους και εικονικά τοπία. Πρόκειται για μια συναρπαστική «απόδραση» σε ένα εικονικό παράλληλο Σύμπαν, σε έναν κόσμο με τους δικούς του φανταστικούς ήλιους και την δική του ιδιαίτερη Γη, μια «κατάδυση» σε έναν ωκεανό από ηλεκτρονικούς ήχους και συναρπαστικές ψηφιακές εικόνες.
Την μουσική της παράστασης συνυπογράφουν οι Giorgio και Martin Koppehele, καθώς και oι Alan Parsons, I Muvrini και Boy George, οι οποίοι έχουν αποσπάσει πληθώρα βραβείων για την δουλειά τους αυτή. Ένα από τα μέλη της ομάδας που σκηνοθέτησε την παράσταση, ο Thomas W. Kraupe (που είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πλανηταρίων (IPS) και Διευθυντής του Πλανηταρίου του Αμβούργου), θα προλογίσει την παράσταση και θα μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες του από την διαδικασία της παραγωγής.
Σημειώνεται ότι την ημέρα αυτή και μόνο (Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013), θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες 18:30, 20:00 και 21:00). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 17:30 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων από το ταμείο του Πλανηταρίου.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 51' και προτείνεται για ενήλικες και παιδιά Γυμνασίου και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...