Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

H Επιστήμη, η Θρησκεία και το Big Bang: Ένα επεξηγηματικό animation / Science-Religion-and-the-Big-Bang-minute-Physics/

Η τριβή μεταξύ επιστήμης και θρησκείας εκτείνεται πίσω χιλιετίες και έχει αντιμετωπιστεί από μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας. Ο Galileo κατέβαλε υψηλό τίμημα για την αντίθετη γνώμη του. Ο Richard Feynman διοχέτευσε τις απόψεις του σε μια ωδή στο σύμπαν, ενώ ο Albert Einstein αρθρώνει όμορφα τη γνώμη του σε ένα γράμμα σε ένα μικρό κορίτσι που ήθελε να μάθει αν οι επιστήμονες προσεύχονται .
 
Κατά πόσον το σύμπαν έχει ένα σκοπό, γιατί το ροζ χρώμα δεν υπάρχει , πώς η επιστήμη της εκπαίδευσης έχει κολλήσει στον 19ο αιώνα , γιατί το παρελθόν είναι διαφορετικό από το μέλλον , γιατί είναι σκοτεινά το βράδυ , και είναι αληθινή επιστήμη των παράλληλων συμπάντων - τον εντοπισμό της προέλευσης αυτής της τριβής σε όλη τη διαδρομή πίσω στο Big Bang, της οποίας η ονομασία,αποδεικνύεται, ότι είναι τόσο τρομερά παραπλανητική, ώστε να μπορεί να φταίει για το μεγαλύτερο μέρος της πολιτιστικής αμφιθυμία μας .

Η Πραγματικότητα της Πειραματικής Απόδειξης  δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι μπορεί να υπήρξε πράγματι μια στιγμή πριν από την έναρξη - μια προηγούμενη εποχή του σύμπαντος, που τελείωσε, όταν ο χώρος κατέρρευσε στον εαυτό του ... έτσι η Φυσική μπορεί στην πραγματικότητα να μας ωθεί πίσω στην άποψη ότι το σύμπαν είναι αιώνιο και δεν έχει "αρχίσει" μετά από όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...