Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Βράβευση πλατφόρμας ανταλλαγής βιβλίων

 πηγή: www.book4book.gr
Στο πλαίσιo του διαγωνισμού World Summit Youth Award το book4book4.gr διακρίθηκε ανάμεσα σε 2000 συμμετέχοντες νέους από 147 κράτη-μέλη του ΟΗΕ που υπέβαλαν φέτος τα έργα τους ως υποψήφια για τα βραβεία στις έξι κατηγορίες του διαγωνισμού!
altΗ Κάσση Παπασωτηρίου, ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής βιβλίων book4book.gr, θα ταξιδέψει στη μακρινή Σρι Λάνκα στα τέλη Οκτωβρίου για να τιμηθεί στο WSYA WINNERS’ EVENT, στα πλαίσια του παγκόσιμου συνεδρίου WSA Global Congress. Εκεί θα βραβευτεί στα πλαίσια του διαγωνισμού World Summit Youth Award όπου το book4book4.gr διακρίθηκε ανάμεσα σε 2000 συμμετέχοντες νέους από 147 κράτη-μέλη του ΟΗΕ που υπέβαλαν φέτος τα έργα τους ως υποψήφια για τα βραβεία στις έξι κατηγορίες του διαγωνισμού! Πρόκειται για ένα παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που συγκεντρώνει νέους προγραμματιστές και επιχειρηματίες του διαδικτύου -κάτω των 30 ετών- που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να συνεισφέρουν σε σημαντικούς στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ όπως η καταπολέμηση της πείνας, η προστασία του περιβάλλοντος,  η εκπαίδευση για όλους κλπ.
Από την έναρξή του, τον Ιούνιο του 2012, το book4book.gr έχει συγκεντρώσει 488 χρήστες (συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών στην αγγλική έκδοση), έχουν γίνει 827 posts αναζήτησης ή προσφοράς βιβλίων, σε 28 σελίδες και 24 κατηγορίες, ενώ έχουν αναφερθεί 26 events (οργανώσεις συναντήσεων).
Στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, η διαδικτυακή πύλη διακρίθηκε και βραβεύτηκε επίσης στο διεθνή διαγωνισμό European Project Awards competition, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το European Projects Association.
Στους στόχους πλέον είναι να αγκαλιαστεί η προσπάθεια από ανθρώπους όλου του κόσμου, ακόμα και από αυτούς που δε μιλούν Ελληνικά ή Αγγλικά. Στα πλάνα βρίσκεται και η ενίσχυση της πλατφόρμας με στοιχεία κοινωνικών δικτύων με σκοπό να φέρει κοντά όλους όσους αγαπούν τα βιβλία.
Για περισσότερα: http://www.book4book.gr ή επικοινωνείστε με:
Κάσση Παπασωτηρίου ( kassie@book4book.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...