Το 1993 ο Ισπανός επαγγελματίας κλόουν Tortell Poltrona κλήθηκε να δώσει μια παράσταση στην σφυροκοπημένη από τον πόλεμο Κροατία. Στην αρχή ήταν διστακτικός για το πως θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε ένα τόσο δύσκολο έργο και το τι αντίδραση θα αντιμετώπιζε ένας κλόουν ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν βιώσει τη δυστυχία και τον όλεθρο. Όταν τελικά το αποφάσισε βρέθηκε να κάνει τα νούμερά του μπροστά σε 700 παιδιά που εκείνη τη στιγμή, έστω και για λίγο ένιωσαν ευτυχισμένα. Αισθάνθηκε πως η δύναμη από τα παιδικά χαμόγελα ήταν πολύ σημαντική για να την αγνοήσει και κάπως έτσι αποφάσισε πως έπρεπε με κάποιο τρόπο να χαρίσει γέλιο σε χιλιάδες ακόμη παιδιά.
 
   Εκείνη η στιγμή ευθύνεται για τη γέννηση του Clowns Without Borders που από τότε έχει καταφέρει εθελοντικά να κάνει χιλιάδες παιδικά πρόσωπα να λάμψουν εκεί που το γέλιο είχε καιρό να ακουστεί. Οι ομάδες των Κλόουν έχουν ταξιδέψει και δώσει παραστάσεις σε όλα εκείνα τα μέρη του πλανήτη όπου η αγωνία για την επιβίωση παραγκωνίσει κάθε παιδικότητα και ξεγνοιασιά.
 
  Οι εθελοντές με τις κόκκινες μύτες έχουν συσταθεί σε ένα διεθνές δίκτυο που προσπαθεί κάθε χρόνο να οργανώσει 100 τουλάχιστον αποστολές σε όλο τον κόσμο. Παλαιστίνη, Κολομβία, Αιθιοπία, Αϊτή, Κόσοβο και Χιλή είναι μόλις λίγα από τα μέρη που οι αποστολές αυτές αψήφησαν τις κακουχίες και την επικινδυνότητα για να χαρίσουν αυτό που μπορούσαν.
 
   Βλέποντας τις εικόνες μπορείς απλά να κατανοήσεις πόσο μεγάλο είναι αυτό που θεωρείς εύκολο και δεδομένο.
 
Image

 
Image


Image

 
Image

 

Image

 
Image

 
Image

 
Image

 
Image

 
Image

 
Image

 
Image

 
Image

 
Image

 
Image

 
Image

 

 
Image

 
Image

 

Image

 

Image

 
Image


Image

Mπορείτε να συνεισφέρετε στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό των εθελοντών του Clowns Without Borders εδώ.