Έχουμε καλύψει τα εργαλεία, τις τάσεις και τη νέα τεχνολογία της εκπαίδευσης σε καθημερινή βάση. Αλλά δεν προσβλέπουμε στο μέλλον όσο θα θέλαμε. Έτσι, τι περίπου πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί από τις αναδυόμενες τεχνολογίες του καιρού μας; Ποια θα είναι τα μεγαλύτερα κομμάτια της τεχνολογίας και πώς θα ενταχθούν στην τάξη;
  Ένα νέο infographic ρίχνει φως σε έξι από τα μεγαλύτερα κομμάτια της αναδυόμενης τεχνολογίας που πρέπει να ξέρετε. Από το cloud computing στα προσωπικά περιβάλλοντα μάθησης, υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε και το μέλλον είναι συναρπαστικό.
  Κρίνω σκόπιμο να ανοίξω μία παρένθεση για να αναφέρω ότι καθώς άρχισα να κάνω τα πρώτα μου βήματα σε ετούτη την άγνωστη ψηφιακή γη, άρχισα - μέσα από το blog - να αναπτύσσω το ολόδικό μου Προσωπικό Περιβάλλον Μάθησης (Personal Learning Environment) και να κατανοώ την Εκπαιδευτική Υπεραξία του για την Εκπαίδευση-αλλά και την Παιδεία!- του μέλλοντός μας. Ετούτη η ατραπός εμπεριέχει ανακαλυπτική μάθηση-δίχως να αποτελεί πανάκεια!-εμπεριέχει επικοινωνία, εμπεριέχει χειραφέτηση. Οπότε οφείλουμε να την κοινωνούμε με τους μαθητές μας!
  Ποια άλλα κομμάτια της τεχνολογίας θα προσθέσετε σε αυτή τη λίστα;
αναδυόμενες τεχνολογίες