Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Δημιουργική Γραφή: Πώς νομίζεις ότι θα συνεχιστεί η ιστορία του Τουρτούρι;


Ο Τουρτούρι αντιμετωπίζει ένα δίλημμα. Αν ο καιρός αλλάξει, καθώς περιμένει την Μαριάννα, κινδυνεύει να λιώσει. Πώς νομίζεις ότι θα συνεχιστεί η ιστορία;

Ιδέες για τη συνέχεια της ιστορίας, ώστε να έχει ευχάριστο τέλος

Α΄ Εκδοχή

Ο Αϊ Βασίλης ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των παιδιών κι έρχεται νωρίτερα. Παίρνει τον Τουρτούρι και φεύγουν παρέα για την μακρινή χώρα του, όπου ζει ευτυχισμένος μέχρι σήμερα. Η Μαριάννα διατηρεί αλληλογραφία μαζί του και θα πάει τα φετινά Χριστούγεννα με τους γονείς της να τον επισκεφτεί!!

Β΄ Εκδοχή

          Ο Μαρκοβάλντο, ο ήρωας της ιστορίας «Η πόλη που χάθηκε στο χιόνι», μετακόμισε στην πόλη της Μαριάννας και του Τουρτούρι. Τώρα εργάζεται σε μια αποθήκη – ψυγείο. Περνώντας από την πλατεία είδε τη Μαριάννα να συνομιλεί με τον Τουρτούρι και συγκινήθηκε από την περιπέτειά τους. Ο Μαρκοβάλντο άκουσε το δελτίο καιρού και  πρότεινε στον Τουρτούρι να ζήσει στην αποθήκη ψυγείο για τους επόμενους μήνες μέχρι να ξαναχειμωνιάσει.
 
Ιδέες για τη συνέχιση της ιστορίας, ώστε να έχει δυσάρεστο τέλος.

Α΄ Εκδοχή


            Μετά από λίγο καιρό η  θερμοκρασία ανεβαίνει. Η χιονόπτωση σταματά και γίνεται βροχή. Οι ψιχάλες λιώνουν το χιονάνθρωπο κι όλα τα χιόνια στην πόλη. Έτσι ο Τουρτούρι χάθηκε όπως το χιόνι.

Β΄ Εκδοχή

            Εκείνη την παγερή βραδιά έφτασε στην πλατεία που βρισκόταν ο Τουρτούρι το «κοριτσάκι με τα σπίρτα». Μόλις αντίκρισε το χιονάνθρωπο κάθισε κοντά του για να του κάνει παρέα και να διηγηθεί τη δική της ιστορία. Καθώς περνούσε η νύχτα και το κρύο δυνάμωνε, άρχισε να ανάβει σπίρτα για να ζεσταθεί. Ο Τουρτούρι, που είχε εντωμεταξύ αποκοιμηθεί, άρχισε σιγά σιγά να λιώνει και όταν το κοριτσάκι κατάλαβε τι είχε συμβεί ήταν πλέον πολύ αργά. Ο καημένος ο Τουρτούρι είχε πια λιώσει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...