Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Blubbr: Διαδραστικά Κουίζ με τη Χρήση του YouTube κλιπ

  πηγή: http://www.freetech4teachers.com/

Το Blubbr είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία κουίζ. Χρησιμοποιώντας το Blubbr μπορείτε να δημιουργήσετε διαδραστικά κουίζ που βασίζονται στα YouTube κλιπ. Τα Κουίζ σας μπορεί να αφορούν ο,τιδήποτε της επιλογής σας. Η δομή του κουίζ έχει έναν θεατή να παρακολουθεί ένα σύντομο κλιπ και κατόπιν απαντά σε μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής για το κλιπ. Οι θεατές γνωρίζουν αμέσως αν επέλεξαν τη σωστή απάντηση ή όχι.
Για να δημιουργήσετε ένα κουίζ με το  Blubbr στην αρχή εισάγετε ένα θέμα για κουίζ σας. Μετά την εισαγωγή το θέμα σας αρχίζει μια αναζήτηση για ένα βίντεο σχετικό με αυτό το θέμα. Το Blubbr θα δημιουργήσει μια λίστα με τα βίντεο που μπορείτε να επιλέξετε που να ταιριάζουν με το κουίζ σας. Όταν βρείτε ένα βίντεο που λειτουργεί για σας, κόψτε το κλιπ σε ένα μήκος που σας αρέσει τότε γράψτε την ερώτησή σας και τις επιλογές της απάντησης. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσα βίντεο κλιπ, όπως σας αρέσει. Κάντε κλικ εδώ για να δοκιμάσετε ένα μικρό κουίζ Blubbr για την ανθρώπινη καρδιά.
Εφαρμογές για την Εκπαίδευση
 Δημιουργώντας ένα κουίζ με το Blubbr θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να αναπτύξουν οι μαθητές μας την κριτική σκέψη τους με παιγνιώδη και ελκυστικότατο τρόπο. Οι μαθητές μπορούν να λάβουν κουίζ του Blubbr χωρίς είσοδο στην υπηρεσία. Δυστυχώς, για να δημιουργήσετε ένα νέο κουίζ πρέπει να είστε γραμμένοι στο Twitter ή το Facebook σας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.
 
Μερικά παραδείγματα από την κατηγορία Εκπαίδευση: Βλέποντάς το σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να λέγεται και: ....e-Trivial Pursuit !!!
Africa Triv
Africa Triv  
Once upon a fairytale
                
The Solar System Triv
The Solar System Triv                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...