Για πολλούς περίεργους λαούς, η παθιασμένη λαχτάρα τους να απορροφούν τόσο πολύ από τα θαύματα του κόσμου υπερβαίνει εντελώς τα όρια της παραδοσιακής αίθουσας διδασκαλίας. Οπλισμένοι με μια ακόρεστη δίψα για γνώση, που έθεσαν ως στόχο να την αποκτήσουν με τους δικούς τους όρους! Δεν είναι, βέβαια, δυνατή κάθε τεχνική, αλλά ο μόνος τρόπος για να μάθετε είναι να την δοκιμάσετε. Δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω και πειραματιστείτε με αυτό που λειτουργεί σε ένα πιο ανεξάρτητο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
 1. Επωφεληθείτε από το open source διδακτικό υλικό

  Μάθετε για τους δωρεάν μέσω πόρους, όπως το iTunes U, το YouTube EDU, το Open Culture, το MIT Open Εκπαιδευτικό  και πολλά, πολλά άλλα παραδείγματα του ανοιχτού κώδικα διδακτικού υλικού. Αυτές οι δωρεάν (ή με χαμηλό κόστος, σε ορισμένες περιπτώσεις) προσφορές παρέχουν τα πάντα, από επισκοπήσεις για ολόκληρες κατηγορίες για αυτενέργεια στους εκπαιδευόμενους που θέλουν να πάρουν σχεδόν οποιοδήποτε θέμα μπορεί να φανταστεί κανείς.
 2. Ορίστε σαφείς, εφικτούς στόχους

  Επειδή η αυτο-κατευθυνόμενη μάθηση δεν συνεπάγεται επίσημη διδακτέα ύλη, είναι στο χέρι των ίδιων των ατόμων να θέσουν τους δικούς εφικτούς στόχους τους. Μετά τη διέλευση από τον πρώτο γύρο, ξεκινήστε τη θέσπιση πιο δύσκολης συνέχειας.
 3. Μέλος μιας βιβλιοθήκης

  Μαζί με την παροχή εξαιρετικών συμπληρωμάτων οι δημόσιες βιβλιοθήκες (και ακαδημαϊκές) παρέχουν συχνά δωρεάν ή φθηνά μαθήματα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - που συνήθως σχετίζονται με τα χόμπι και τους υπολογιστές.
 4. Αυτο-αξιολόγηση

  Οι εκπαιδευτικοί δεν θέτουν τους στόχους για την αυτο-κατευθυνόμενη μάθηση, που σημαίνει ότι σίγουρα δεν μπορεί να μετρηθεί πόσο καλά κατακτήθηκε το περιεχόμενο μέσα από δοκιμασίες. Συνεπώς, ο πραγματικά σόλο φοιτητής πρέπει να ξέρει πώς να αξιολογήσει ένα σύνολο ικανοτήτων πριν από τη μετάβαση στο επόμενο μάθημα. Πολλά ανοιχτά προγράμματα εκπαιδευτικού λογισμικού, ιδίως εκείνα που προσφέρονται μέσω κολεγίων και πανεπιστημίων, έρχονται πακέτο με τις δικές τους δοκιμές, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι ευθυγραμμισμένες με τους προσωπικούς στόχους σας.
 5. Να είστε ρεαλιστές

  Ακριβώς όπως και σε πιο "παραδοσιακούς" χώρους μάθησης, η αυτο-καθοδηγούμενη τάξη θα χτυπήσει αναπόφευκτα κάποιες εμπλοκές, είτε αναμένεται είτε όχι. Μερικές πτυχές μπορεί να αποδειχθεί εξ ολοκλήρου πάρα πολύ δύσκολο να κατανοηθούν πλήρως. Μερικές φορές έκτακτες ανάγκες διαταράσσουν τη ροή της μάθησης.
 1. Να έχετε αυτο-επίγνωση

  Αυτή η συμβουλή συνδέεται προφανώς στο να αντιμετωπίζετε την αυτο-μάθηση με μια ρεαλιστική προοπτική. Αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σας εκ των προτέρων, θα εμποδίσετε την απογοήτευση κάνοντας την όλη διαδικασία λιγότερο αγωνιώδη.
 2. Δεξιότητες διαχείρισης χρόνου

  Κρατώντας τα χρονοδιάγραμμα και ελαχιστοποιώντας τους περισπασμούς θα βοηθήσετε στην κατάκτηση του ίδιου του υλικού πιο αποτελεσματικά. Καταγράφοντας σημαντικά γεγονότα και τους στόχους της εβδομάδας ως μια βιώσιμη στρατηγική για την προσκόλληση σε ένα πιο οριστικό χρονοδιάγραμμα.
 3. Κίνητρο

  Προφανώς, το γεγονός ότι είστε ακόμα ενεργοί και ενδιαφέρεστε για την αυτο-μάθηση, υποδηλώνει κάποιο βαθμό ήδη σε ό,τι αφορά το κίνητρο. Να εγγραφείτε σε ένα εκπαιδευτικό σχήμα (τυπικό) είναι εντελώς άλλο πράγμα.
 4. Ξεκουραστείτε!

   Οι ερευνητές του New York University έκαναν μία διαπίστωση της σχέσης μεταξύ ανάπαυσης και μνήμης, η οποία καταλαβαίνω ότι ο αυτο-μαθητής θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη. Λαμβάνοντας χρόνο για χαλάρωση (που δεν συνεπάγονται κατ 'ανάγκη τον ύπνο) ενισχύει το μυαλό και το καθιστά ευκολότερο να διατηρήσει τις πληροφορίες.
 5. Go κινητά

  Αν τα οικονομικά το επιτρέπουν (φυσικά!),  έχει συσταθεί μάθηση με συνεδρίες εν κινήσει με smartphones και tablet PCs. Με τόσες πολλές δωρεάν και χαμηλού κόστους διαθέσιμες εφαρμογές  - για να μην αναφέρουμε δυνατότητα περιήγησης - οι αυτενεργούντες εκπαιδευόμενοι έχουν την αφθονία των πόρων για τα συμπληρώματα και πλήρη μαθήματα. Δοκιμάστε για παράδειγμα, το TED
 1. Φάτε τα τρόφιμα "εγκεφάλου"

  Κρατώντας τον εγκέφαλο με υγιεινή διατροφή, όπως αυτή που περιγράφεται από τον Δρ Mehmet Oz, κρατάτε το πιο σημαντικό όργανο ισορροπημένο. Λειτουργεί σε μέγιστη αποδοτικότητα αυξάνει τις γνωστικές λειτουργίες απαραίτητες για την απορρόφηση και τη διατήρηση των μαθημάτων. Επιπλέον, προάγει την καλύτερη ψυχική υγεία, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά ολιστικά οφέλη πέρα από την ακαδημαϊκή πορεία.
 2. Άσκηση

  Η συμμετοχή σε κάποια μορφή σωματικής δραστηριότητας κρατάει περισσότερο από ό, τι νομίζετε την καρδιά υγιή. Ο εγκέφαλος λαμβάνει επίσης την άσκηση που χρειάζεται για να επεξεργαστεί καλύτερα κάθε κομμάτι των εξωτερικών ερεθισμάτων.
 3. Πρόκληση τον εαυτό σας

  The Daily Beast s 'Sharon Begley δικαίως επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καθολική προσέγγιση προς τη γνωστική ενίσχυση, ακόμη και η άσκηση και η διατροφή μπορεί να φιλοξενούν εξαιρέσεις. Αλλά εξηγεί ότι μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές περιλαμβάνει την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.
 4. "Έξω-από το κουτί" σκέψεις

  Κυριολεκτικά σκέψεις "έξω από το κουτί". Το παλιό κλισέ σχετικά με τη δημιουργικότητα μπορεί να υπερηφανεύεται για κάποια βάση στην πραγματικότητα. Εκείνοι με τις πιο ανορθόδοξες προσεγγίσεις συνήθως καθόταν έξω από το θαλαμίσκο, οδηγώντας τους ερευνητές να αναρωτιούνται αν η εργασία σε κλειστούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένο τρόπο σκέψης. Δεν είναι κάθε στρατηγική κατάλληλη για κάθε αυτο-μαθητή, φυσικά, αλλά θα μπορούσε να είναι λειτουργική, όταν ψάχνει για καινοτόμες λύσεις.
 5. Συντονιστείτε πέρα από την αρνητικότητα

  Όλοι οι αυτο-μαθητές πρέπει να παραμείνουν ρεαλιστές, φυσικά, αλλά να προειδοποιούνται όταν οδηγούνται σε κυνισμό. Μείνετε αισιόδοξοι και θετικοί κατά τη μελέτη και συνειδητοποιήστε ότι δεν υπάρχει ντροπή για τη διακοπή μιας περιόδου - ή ακόμα και τον τερματισμό της, φυσικά!