Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Gallery One: Διαδραστική γκαλερί Τέχνης & Τεχνολογίας / Transforming the Museum Experience: GALLERY ONE

A class enjoys time with Monet in the galleries.
 
Το Μουσείο Τέχνης του Κλήβελαντ εγκαινίασε πρόσφατα μία νέα πτέρυγα και για να το κάνει γνωστό δημιούργησε μία σειρά βίντεο.
H Εμπειρία της Τέχνης με έναν εντελώς νέο τρόπο μέσω του Gallery One, μιας μοναδικής, διαδραστικής γκαλερί που συνδυάζει την τέχνη, την τεχνολογία και την ερμηνεία τους!!!
Experience art in a whole new way through Gallery One, a unique, interactive gallery that blends art, technology, and interpretation.
Download ArtLens, the CMA's new iPad app, plus find out more information about the gallery at www.ClevelandArt.org/GalleryOne
 
  Βλέποντας αυτήν την ξεχωριστή εφαρμογή, μου ήρθε στο μυαλό  το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης», στα Χύδηρα της Λέσβου, γενέτειρα του ζωγράφου, το οποίο επισκέφθηκα το περασμένο καλοκαίρι και είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου Ψηφιακό Μουσείο Τέχνης στην Ελλάδα. Διαμορφωμένο σύμφωνα με ειδική μουσειολογική μελέτη βασισμένη στις νέες τεχνολογίες, αναδεικνύει πιστά τη ζωή και το έργο του καταξιωμένου Έλληνα ζωγράφου μέσα από μια ποικιλία ηλεκτρονικών συστημάτων ψηφιακής προβολής και διάδρασης. Τα έργα που παρουσιάζονται στο μουσείο είναι όλα ψηφιακές αναπαραγωγές.
Μέσα από θεματικές ενότητες και με τη χρήση διάφορων τεχνασμάτων, όπως ο μεγεθυντικός φακός, η απομόνωση στοιχείων του πίνακα κατά την ανάλυσή του, η σύγκριση με άλλα έργα είτε του ίδιου του Ιακωβίδη είτε των δασκάλων του, καθώς και με τον συνδυασμό αφήγησης και γραφικών το Ψηφιακό Μουσείο «ζωντανεύει» τα έργα κάνοντάς τα πιο οικεία στον επισκέπτη.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...