Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η ανάρτηση με τη μεγαλύτερη επιρροή, από το καλύτερο μαθητικό blog, για τη χρονιά που μας πέρασε!

πηγή: http://jadensawesomeblog.blogspot.gr/
 Edublog Awards 2011 logo
Η συγκεκριμένη ανάρτηση βραβεύτηκε ως "η ανάρτηση με τη μεγαλύτερη επιρροή" και το μαθητικό blog "Jaden’s Awesome Blog"  - που είναι δημιούργημα του Jaden ενός μαθητή που φοιτά στην τέταρτη τάξη (γυμνασίου)  σε ένα προάστιο του Λος Άντζελες στην  Καλιφόρνια των ΗΠΑ- βραβεύτηκε ως το καλύτερο blog μαθητή. Σερφάροντας λίγο στις αναρτήσεις του διαπίστωσα δύο πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα. Πρώτον, ότι ο Jaden έχει αναπτύξει το ολόδικό του Προσωπικό Περιβάλλον Μάθησης (Personal Learning Environment) και έχει κατανοήσει την Εκπαιδευτική Υπεραξία του και δεύτερο ότι συνειδητά προάγει την αλληλεπίδραση και την αμφίδρομη επικοινωνία μέσα από τις αναρτήσεις του.  Θα έλεγα ότι οι μεταγνωστικές ικανότητες του
και οι κοινωνικές δεξιότητες μοιάζουν με ενήλικα και όχι με εφήβου!
Η μετάφραση της ανάρτησης ακολουθεί:

Αυτά είναι δέκα από τα πολλά πράγματα που έχω μάθει από το blogging από τότε που άρχισα:Καθώς η σχολική χρονιά ξεκινά, σκέφτηκα να μοιρασθώ τα δέκα πιο σημαντικά πράγματα που έχω μάθει για το blogging από τότε που ξεκίνησα πριν 2 χρόνια:

1. Χρησιμοποιήστε σωστή γραμματική, ώστε οι άνθρωποι να σας καταλαβαίνουν. Μην κόβετε τις λέξεις, όπως κάνετε στον προφορικό σας λόγο. Για παράδειγμα, γράψτε "γιατί", αντί του "y".

2. Το Blogging σας διδάσκει πώς να πληκτρολογήσετε. Τώρα, μπορώ να πληκτρολογήσω πολύ γρήγορα χωρίς να κοιτάζω.

3. Οι άνθρωποι είναι αρκετά καλό να σχολιάζουν το blog σας, γιατί έτσι θα επιστρέψουν στο blog σας. Αυτό δημιουργεί μια συζήτηση σε εξέλιξη δίνει στους δύο ανθρώπους την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σχετικά με το θέμα της ανάρτησης.

4. Γράψτε κατάλληλες απόψεις στο blog, ώστε τα παιδιά  να επιτρέπονται στο blog σας. Μην δημοσιεύετε ένα ακατάλληλο βίντεο από το youtube, γιατί οι γονείς δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο blog σας.

5. Μην γράψετε κάτι, έτσι ώστε να βλάψετε και να προσβάλετε κάποιον. Αν γράψετε μια κριτική για ένα blog, ας πούμε μόνο τα πράγματα που σας αρέσουν σ'αυτό. Μην γράφετε, "Αυτό είναι το χειρότερο blog που έχω δει ποτέ!". Αν δεν έχετε τίποτα καλό να πω, μην λένε τίποτα.

6. Μην πείτε το επώνυμό σας ή όπου ζείτε ή τι σχολείο που πάτε στο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.Έτσι, κανείς δε θα μπορεί να είναι σε θέση να σας εντοπίσει.

7. Αν δείτε κάποιον να κάνει κάποιο λάθος πείτε τους ώστε να μπορούν να το φτιάξουν για να βοηθήσουν το blog τους. Μερικές φορές υπάρχουν ορθογραφικά λάθη. Ας τους αφήσουμε να το γνωρίσουν, ώστε να μπορούν να είναι σε θέση να το διορθώσουν. 
  
 
8. Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες του εαυτού σας. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας. Δεν χρειάζεται καμία άλλη πληροφορία από ό, τι θα επιλέξετε να μοιραστείτε στο blog σας. Καθιστά επίσης το blog λίγο πιο ενδιαφέρον δεδομένου ότι δημιουργεί κάποιο μυστήριο.

9. Όταν δημιουργείτε μηνύματα και σχόλια, ερωτήσεις για να συνεχίσετε τη συζήτηση. Αν δεν το κάνετε, θα μπορούσε να σταματήσει τη συνομιλία. Ζητώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις κάνει το blog πιο δημοφιλές και κατατοπιστικό
  
   
10. Προσθέστε gadget για να κάνει το blog σας, το καλύτερο που μπορεί να είναι. Αν προσθέσετε gadgets κάνει το blog σας πιο ενδιαφέρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...