Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Μαγικές εικόνες από το Διάστημα!!!

Πηγή: www.lifo.gr
   Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA φωτογράφισε τον Κρόνο και τα διάφανα δαχτυλίδια του, όταν βρισκόταν στη σκιά του πλανήτη.  
 Magnify Image


   Το σύστημα πλοήγησης Galileo της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ενισχύθηκε με την εκτόξευση του τρίτου και του τέταρτου δορυφόρου από έναν πύραυλο Soyuz στη Νέα Γουινέα.    
 Magnify Image
   

  Το Grand Canyon, ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά θαύματα στη Βόρεια Αμερική, φωτογραφήθηκε από δορυφόρο χάρη στη συνεργασία μίας αμερικάνικης και μίας ιαπωνικής ομάδας ερευνητών. Στη φωτογραφία βλέπουμε το ανατολικό μέρος του εθνικού πάρκου του Grand Canyon στη βόρεια Αριζόνα. Έχει πλάτος 29 χιλιόμετρα, βάθος 1,6 χλμ και μήκος 446 χλμ.   

Magnify Image


  Μια ηλιακή έκρηξη, 10 Δεκ. 2012.   
 Magnify Image

    Στο νοτιότερο μέρος της Βιρμανίας (Μιανμάρ), στα σύνορα με την Ταϊλάνδη, βρίσκεται το αρχιπέλαγος Mergui. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το διάστημα και απεικονίζει τουλάχιστον 800 νησιά που περιβάλλονται από μεγάλους κοραλλιογενείς υφάλους.    
 Magnify Image
 

Λαμπερά σύννεφα που φωτίζονται από το υδρογόνο στο νεφέλωμα NGC 6188, περίπου 4.000 έτη φωτός μακριά, στο νότιο αστερισμό Ara. Πολλά νέα αστέρια διαμορφώθηκαν σε αυτή την περιοχή του διαστήματος μόλις λίγα εκατομμύρια χρόνια πριν.    
 Magnify Image



   H αντανάκλαση ενός επίχρυσου καθρέπτη του ευρωπαϊκού διαστημικού τηλεσκοπίου με ακτίνες-Χ. Το καθένα από τα τρία τηλεσκόπια της ευρωπαϊκής υπηρεσίας XMM-Newton διαθέτει 58 παρόμοιους καθρέπτες. Πρόκειται από τους πιο ισχυρούς που έχουν ποτέ δημιουργεί.   

Magnify Image



   Μία σύνθετη εικόνα δείχνει τις Διδυμίδες (βροχή μετεωριτών) πάνω από την κοιλάδα του Yosemite, 14 Δεκεμβρίου, 2012.    
Magnify Image

    Μία δορυφορική νυχτερινή λήψη της αμερικανικής ηπείρου. Η φωτογραφία δημιουργήθηκε από δεδομένα που συλλέχθηκαν από το δορυφόρο NPP. Σύμφωνα με τη NASA, χρειάστηκαν 312 τροχιές, μέχρι να υπάρξει καθαρή λήψη της γήινης επιφάνειας. Επιπλέον στη φωτογραφία βλέπουμε τον τυφώνα Sandy που πλησιάζει το Νιου Τζέρσεϊ . 29 Οκτωβρίου 2012.    
 Magnify Image


 Οι δραματικές σπείρες των άστρων στον ουρανό θυμίζουν πίνακα του Βαν Γκογκ, καθώς περνούν πάνω από τις κεραίες ALMA στη Χιλή. Στο νότιο ημισφαίριο, όταν η Γη περιστρέφεται, τα αστέρια φαίνονται να περιστρέφονται γύρω από το νότιο ουράνιο πόλο, που βρίσκεται στον αμυδρό αστερισμό Οκτάς.

Magnify Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...