Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

«Τι σημαίνει να είστε εγγράμματοι στην εποχή της Google;" /"What does it mean to be literate in the Age of Google?"

πηγή: http://searchresearch1.blogspot.gr/
by
Daniel Russell: the Űber Tech Lead for Search Quality and User Happiness in Mountain View.
 
 Περίληψη: Τι σημαίνει να είστε εγγράμματοι σε μια εποχή που μπορείτε να ψάξετε για τα δισεκατομμύρια των κειμένων σε λιγότερο από 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου; Αν και μπορείτε να σκεφτείτε ότι η «παιδεία» είναι μία από τις μεγάλες σταθερές που ξεπερνά τις ηλικίες, οι ικανότητες ενός εγγράμματου έχουν αλλάξει ουσιαστικά με την πάροδο του χρόνου, όπου η τεχνολογία επιτρέπει και απαιτεί νέα κειμενικά είδη για ανάγνωση και  κατανόηση.
 
Γνωρίζοντας το ότι το πώς να διαβάσει είναι μόνο η αρχή, το πώς να πλαισιώσει μια ερώτηση, να θέσει ένα ερώτημα, πώς να ερμηνεύσει τα κείμενα που θα βρει, πώς να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που θα ανακαλύψει, πώς να κατανοήσει τη μεταγνώση-αυτά είναι όλα κρίσιμα μέρη του να είναι κάποιος εγγράμματος. Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα ομιλία θα επανεξετάσει το τι σημαίνει παιδεία  σήμερα στην εποχή της Google και θα δείξει πώς μερικές πολύ περίεργες και απροσδόκητες δεξιότητες θα αποδειχθούν ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τα επόμενα χρόνια. 
 
Κλικάρετε εδώ για να δείτε όλη την ομιλία
 
Σύνδεση με το PDF έκδοση των διαφανειών μου. (Σημειώστε ότι δεν έχω περιλάβει τα βίντεο ... έτσι θα πρέπει να φανταστείτε ποια είναι αυτά τα κομμάτια.)  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...