Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μετά τη Μεγάλη Έκρηξη

14 δισεκατομμύρια χρόνια συμπαντικής εξέλιξης μέσα σε 78 δευτερόλεπτα
 
14 δισεκατομμύρια χρόνια συμπαντικής εξέλιξης μέσα σε 78 δευτερόλεπτα Μια συνεργασία αστροφυσικών του Harvard-Smithsonian Centre of Astrophysics και του Heidelberg Institute for Theoretical Studies έφτιαξε μια ρεαλιστική προσομοίωση εξέλιξης του Σύμπαντος ύστερα από τη Μεγάλη Έκρηξη και μετά, μέσα από ένα βίντεο διάρκειας 78 δευτερολέπτων, το οποίο συμπεριλαμβάνει στην πραγματικότητα ,περίπου, 14 δισεκατομμύρια χρόνια συμπαντικής εξέλιξης.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το λογισμικό Arepo ανέλυσε εικόνες από διαφορετικούς κοντινούς γαλαξίες με μια τεχνική που ονομάζεται «moving mesh». Σε αντίθεση με άλλους προσομοιωτές, το Arepo αναπαράγει τους αερώδεις σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν μετά το Big Bang χρησιμοποιώντας ένα εικονικό και ευέλικτο πλέγμα, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αφομοιώνει τις κινήσεις των αερίων, αστέρων, σκοτεινής ύλης και σκοτεινής ενέργειας που βρίσκονται στο χώρο.

Σημειώνεται ότι το πρότζεκτ χρειάστηκε 1024 πυρήνες επεξεργαστών για να μπορέσουν να αναπαραχθούν δεκατέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια κοσμικής ιστορίας στο μοντέλο των ερευνητών, κάτι που χρειάστηκε πολλούς μήνες. Η προσπάθεια αυτή είναι μόνο ένα δείγμα της συνολικής δουλειάς που Θέλουν οι επιστήμονες να καταφέρουν καθώς ο στόχος τους είναι να επεκτείνουν την προσομοίωση και σε μεγαλύτερα μέρη του σύμπαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...