Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Steve McCurry: Παιδιά απ' όλον τον κόσμο

Tibet_SteveMcCurry
Tibet_SteveMcCurry


Κλικάρετε εδώ για να δείτε τις  αποκαλυπτικές φωτογραφίες Steve McCurry, παιδιά απ' όλον τον κόσμο

Tibet_SteveMcCurry
Tibet_SteveMcCurry

Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, περίπου 500 εκ. έως 1,5 δισ. παιδιά πέφτουν θύματα βίας κάθε χρόνο! Αξιοσημείωτο είναι, ότι περίπου 275 εκ. παιδιά καθ' έτος, βιώνουν τη βία μέσα στα σπίτια τους!
Και ενώ η οικογένεια οφείλει να είναι το φυσικό περιβάλλον για την προστασία των παιδιών, το σπίτι πολλές φορές γίνεται ο τόπος, όπου ενα παιδί δοκιμάζει για πρώτη φορά τη βία, γιατί οι μεγάλοι δεν είναι ικανοί να του διδάξουν διαφορετικά την πειθαρχία. Μάλλον, οι μεγάλοι είναι ανίκανοι να του διδάξουν διαφορετικά την πειθαρχία (επαναλαμβάνομαι όπως και οι μεγάλοι). Στοιχεία από 37 χώρες, υποστηρίζουν ότι 2 στα 3 παιδιά ηλικίας 2-14 ετών, έχει εμπειρία σωματικής τιμωρίας και ψυχολογικής επιθετικής συμπεριφοράς!
Πέραν των "ώριμων" γονέων και οι "πνευματικά άρτιοι" εκπαιδευτικοί οδηγοί και κηδεμόνες φαίνεται να κακομεταχειρίζονται τους μαθητές, καθώς μια παγκόσμια έρευνα για την υγεία των μαθητών εμφανίζει ένα 20% - 65% των παιδιών σχολικής ηλικίας να υφίσταται λεκτική ή σωματική τιμωρία στο σχολείο!
 
India_SteveMcCurry
India_SteveMcCurry

Burma_SteveMcCurry
Burma_SteveMcCurry

SteveMcCurry
SteveMcCurry

                 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...