Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Το σπήλαιο του Λασκό / The Cave Painter of Lascaux (animation)

Η βραχογραφία του Λασκό από τους Γάλλους μαθητές στο Saou της Προβηγκίας
The cave paintings in Lascaux Cave by French students at Saou of Provence

  Μια τυχαία ανακάλυψη από τέσσερις Γάλλους πιτσιρικάδες των περίφημων σπηλαίων του Λασκό , στα Πυρηναία, στις 12 Σεπτεμβρίου του 1940, μετακίνησε την ιστορία της Τέχνης μερικές χιλιάδες χρόνια προς τα πίσω.
 Οι εγχάρακτες πάνω στην πέτρα παραστάσεις των προϊστορικών προγόνων μας έδειξαν ότι το ανθρώπινο είδος δεν ήταν προορισμένο να ζει κυνηγώντας μόνο την τροφή του, αλλά ένιωθε και την ανάγκη να εκφράσει τον κόσμο του  με τα μαγικά εργαλεία της Τέχνης.
  Το σπήλαιο του Λασκό, που αποκαλείται η Καπέλα Σιξτίνα της προϊστορικής τέχνης, έκλεισε για το κοινό το 1961, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτοι πράσινοι λεκέδες από φύκη.
   Οι τουρίστες επισκέπτονται σήμερα ένα αντίγραφο του σπηλαίου που κατασκευάστηκε από τη γαλλική κυβέρνηση σε κοντινή περιοχή. 
Τα σπήλαια του Λασκό στη νοτιοδυτική Γαλλία είναι γεμάτα με εκπληκτικά όμορφες βραχογραφίες. 

 
  Στο χθεσινό μάθημα για τα θαύματα του Άνθρωπου ένας μαθητής μου ανέφερε: Ο άνθρωπος του Λασκό επέστρεφε στη σπηλιά του και ένιωθε την ανάγκη να ζωγραφίσει την ημέρα του... !!!
 
  In yesterday's lesson about the Wonders of Man, one student told me: Man returned to the Lascaux cave and felt the need to paint his day ... !
 
This is a great resource to teach an art lesson on Cave Painting! Great work!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...