Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Παραγωγή Γραπτού Λόγου / Εικόνες από ένα ταξίδι μου.

  Είσαι και εσύ ένας μικρός ταξιδιώτης. Θέλεις να παρουσιάσεις στην τάξη έναν τόπο τον οποίο επισκέφτηκες, με σκοπό να παρακινήσεις τους συμμαθητές σου να τον επισκεφτούν κι αυτοί. Γράψε στο τετράδιό σου πώς είναι αυτός ο τόπος και τι σου έκανε εντύπωση. Μπορείς να συνοδεύσεις το κείμενό σου με φωτογραφίες.


  Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε πάει με την οικογένειά μου για δέκα ημέρες στη Νάουσα της Πάρου. Τα περνούσαμε καταπληκτικά κάνοντας εκδρομές σε ολόκληρο το νησί και πολλά μπάνια στις υπέροχες παραλίες του.


    Ένα πρωινό επισκεφτήκαμε την περιοχή της Σάντα Μαρία, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Νάουσα, απέναντι από τη Νάξο. Αφού περπατήσαμε ένα στενό χωματόδρομο, φτάσαμε σε μια ερημική παραλία. Εκεί αντικρίσαμε ένα θέαμα εντυπωσιακό. Ήταν ένα παλιό καρνάγιο, δηλαδή ένα μικρό ναυπηγείο με καρίνες παλιών καϊκιών. Έβλεπα τους σκελετούς των πλεούμενων να στέκουν εκεί μόνοι και έρημοι και σκεφτόμουν τα ταξίδια που θα είχαν κάνει σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο θάλασσα. Βλέποντας αυτήν την εικόνα ένιωθα ανάμικτα συναισθήματα. Χαρά για το απρόσμενο θέαμα αλλά και λύπη για τις εγκαταλελειμμένες βάρκες. Ζήτησα από τον πατέρα μου να βγάλει φωτογραφία αυτό το τοπίο.
    Σας προτείνω να επισκεφτείτε και εσείς ένα παλιό καρνάγιο (ναυπηγείο) σαν κι αυτό που γνώρισα  στη Σάντα Μαρία της Πάρου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...