Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Παραγωγή Γραπτού Λόγου: Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο

                   «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο»

Μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του ανθρώπου είναι το ρομπότ. Τα ρομπότ είναι μηχανικές συσκευές που μπορούν να υποκαθιστούν τον άνθρωπο σε διάφορες εργασίες και δραστηριότητες. Ένα ρομπότ μπορεί να λειτουργήσει με την καθοδήγηση ενός ανθρώπου ή ενός υπολογιστή.
Αυτή η εφεύρεση με εντυπωσίασε ιδιαίτερα, γιατί πιστεύω ότι έχει αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων. Τα ρομπότ διευκολύνουν τον άνθρωπο, γιατί τον απαλλάσουν από επώδυνες εργασίες. Επίσης με αυτές τις μηχανές οι εργασίες γίνονται ευκολότερα, γρηγορότερα και φθηνότερα. Η παραγωγή αυξάνει κι έτσι ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει περισσότερα αγαθά και να εκμεταλλεύεται το χρόνο του για ξεκούραση και ψυχαγωγία.
Όπως μάθαμε και στην Τρίτη τάξη οι άνθρωποι από τα πολύ παλιά χρόνια ήθελαν να κατασκευάσουν ρομπότ. Ο Τάλως, είναι ένας μεταλλικός «άνθρωπος» που αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία. Ο πατέρας της ρομποτικής θεωρείται ο Ήρων ο Αλεξανδρινός ο οποίος κατασκεύασε μεγάλο αριθμό αυτοκίνητων μηχανών που λειτουργούσαν και κινούνταν από μόνες τους σαν όντα αληθινά. Πολύ αργότερα στην Ευρώπη του  18ου αιώνα έγιναν προσπάθειες για την κατασκευή αυτοματοποιημένων μηχανών. Αλλά ο τομέας της ρομποτικής αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στον 20ο αιώνα.
Ο όρος ρομπότ παράγεται από την Τσέχικη λέξη «ρομπότε» που σημαίνει αγγαρεία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Κ. Τσάπεκ στο θεατρικό έργο «RUR» το 1920, όπου ρομπότ ονομάζονταν μηχανικοί άνθρωποι. Ρομπότ παρουσιάζονται σε πολλές ταινίες, κυρίως αμερικάνικες, που εντυπωσιάζουν για τα κατορθώματά τους.
 Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.aegean.gr/gympeir/robot.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...