Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

To Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας του ΕΚΕΒΙ μέσα από τις εντυπώσεις των μαθητών της Δ' Τάξης του 2ου Δημ Σχ. Αγ. Βαρβάρας.


  Στις 29/5/2012 επισκέφθηκε το 2ο Δημ. Σχ. Αγ. Βαρβάρας ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας του ΕΚΕΒΙ. Οι μαθητές της Δ' Τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν διαβάσει σε Ομάδες τον αριστοφανικό "Πλούτο" και το "Μέγα Αλέξανδρο" του συγγραφέα, εκδ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Η επιλογή των συγκεκριμένων βιβλίων έγινε αφενός γιατί η Τάξη μας είχε παρακολουθήσει πριν από λίγες ημέρες την κωμωδία του Αριστοφάνη, στο θέατρο Δώρας Στράτου, στο λόφο του Φιλοπάππου αφετέρου γιατί η ζωή του Μακεδόνα Στρατηλάτη κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών των δύο τμημάτων.
  Για μία εβδομάδα οι μαθητές χωρισμένοι σε μεικτές-και από τα δύο τμήματα- Ομάδες Εργασίας επεξεργάζονταν με βιωματικές-συμμετοχικές τεχνικές (παιχνίδια ρόλων, συνέντευξη από το φανταστικό συγγραφέα, συγγραφή κόμικς, χαρτογράφηση κ.ά.) τα δύο βιβλία. Κατά τη μέρα της επίσκεψης του συγγραφέα στο σχολείο μας,οι μαθητές παρουσίασαν μέρος των δραστηριοτήτων τους, ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το συγγραφέα, συγκρίνοντας τις απόψεις του με εκείνες του φανταστικού συγγραφέα, όπως τον είχε οραματισθεί η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας.
  Στα κείμενα των παιδιών που ακολουθούν περιγράφονται οι δραστηριότητες που σχεδίασαν και υλοποίησαν, όλα όσα τους έκαναν εντύπωση από εκείνη την ημέρα, μία ημέρα χαράς και δημιουργικότητας, όπως φαίνεται και από τα γραπτά των παιδιών.















2 σχόλια:

  1. συγχαρητηρια για την αψογη δουλεια και τα ερεθισματα που δινεται στα παιδια μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τα λόγια σας!!! Δεν κάνω τίποτε περισσότερο από ό,τι φρονώ πως αποτελεί το πιο πειστικό επιχείρημά μου για όσα βιώνουμε στον τόπο μας. Να είστε καλά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...