Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ροζ Πάνθηρας: Το πρώτο επεισόδιο της σειράς / The Pink Panther in "The Pink Phink"



ImageΟ χαρακτήρας των κινουμένων σχεδίων δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, για τους τίτλους της ταινίας "Ο Ροζ Πάνθηρας" (1964), στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Peter Sellers ως ενθουσιώδης επιθεωρητής Κλουζώ, που έψαχνε ένα εξωτικό διαμάντι με το όνομα "Pink Panther". Εμπνευστής και δημιουργός του ήταν ο Fritz Freleng, ο οποίος έδωσε στον Ρόζ Πάνθηρα, ό,τι έλειπε από τα παραδοσιακά καρτούν. Δροσερό θέμα, χαριτωμένη κίνηση και μια εμβληματική μουσική του Henry Mancini που είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά στην ταινία.  




Ο Ροζ Πάνθηρας είναι γνωστός και ως Nathu και Pangu στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία και Paulchen Panther στη Γερμανία.   Κάθε φορά που έκανε εισαγωγή το καρτούν του Ροζ Πάνθηρα σε μια ταινία, το κοινό παραληρούσε και απαιτούσε περισσότερο χρόνο για τον αγαπημένο του νέο ήρωα. Οι τίτλοι ήταν τόσο δημοφιλείς που ο DePatie και ο Freleng άρχισαν αμέσως να δουλεύουν μια σειρά animation μικρού μήκους, στο ύφος του Bugs Bunny και του Μίκυ Μάους, με πρωταγωνιστή την κινούμενη γάτα. Οι περιπέτειες του καρτούν δεν είχαν ωστόσο σχέση με τις περιπέτειες του επιθεωρητή Κλουζώ.    

 Στα καρτούν αρχικά (και για πολλά χρόνια) δεν υπήρχε κανένας διάλογος, αλλά υποστηρίζονταν μόνο από τη χαρακτηριστική μουσική σαξοφώνου του Henry Mancini. Αργότερα (στα τελευταία επεισόδια), προστέθηκε φωνή η οποία μιμούνταν αυτήν του David Niven που υποδύονταν τον κλέφτη στην πρώτη ταινία.  

To πρώτο επεισόδιο του Ροζ Πάνθηρα είχε τίτλο "The Pink Phink" και η ιστορία έχει ως εξής: Ο Μικρός Άνθρωπος, βάφει το σπίτι του σε μπλε χρώμα. Κάτι όμως που δε χαροποιεί ιδιαίτερα τη ροζ γάτα, η οποία κάνει τα πάντα για να βαφτεί το σπίτι... ροζ. 6 λεπτά δράσης και αντίδρασης, από τα οποία νικητής θα βγεί ο αγαπημένος μας ήρωας.    


Εκτός από τον Ροζ Πάνθηρα και τον Μικρό Άνθρωπο, άλλοι χαρακτήρες του καρτούν είναι ο επιθεωρητής Κλουζώ και ο βοηθός του Ζούζου από την Ισπανία, ο σκύλος του ανθρωπάκου, το μυρμήγκι, ο μυρμηγκοφάγος και ο επίτροπος. Το πρώτο αυτό καρτούν του Ροζ Πάνθηρα, είχε τεράστια επιτυχία και κέρδισε το Οσκαρ κινουμένου σχεδίου μικρού μήκους το 1964. Ήταν η πρώτη φορά που ένα στούντιο κινουμένων σχεδίων κέρδιζε Όσκαρ με το πρώτο του καρτούν.    

Το 1969 τα καρτούν του Ροζ Πάνθηρα άρχισαν να μεταδίδονται τηλεοπτικά για το ΝBC κάθε Σάββατο πρωί με τον τίτλο "The Pink Panther Show". Συνολικά γυρίστηκαν και προβλήθηκαν 124 αυτοτελή επεισόδια με τις περιπέτειες του Ροζ Πάνθηρα.  

 Ο Ροζ Πάνθηρας είναι γνωστός και ως Nathu και Pangu στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία και Paulchen Panther στη Γερμανία. Ο Ροζ Πάνθηρας σταμάτησε να προβάλεται από την Αμερικάνικη τηλεόραση το 1979.       Μερικά από τα πιο δημοφιλή επεισόδια του Ροζ Πάνθηρα      


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...