Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Dia de los Muertos (Student Academy Award Gold Medal winner, 2013) / Η μέρα των Νεκρών στο Μεξικό
  Πρώτη Νοεμβρίου μεθαύριο και μία μέρα μετά το Halloween, το Μεξικό γιορτάζει την Ημέρα των Νεκρών (Dia de los Muertos). Σχετίζεται με την Καθολική γιορτή Των Αγίων Πάντων και πρόκειται για ένα κυριολεκτικό «ξύπνημα των νεκρών», αφού οι δρόμοι τις πόλης γεμίζουν σκελετούς, ενώ πιστεύεται ότι εκείνη τη μέρα του χρόνου οι νεκροί επιστρέφουν στη Γη και γιορτάζουν με τις οικογένειες τους.
   Η 1η Νοεμβρίου, είναι εθνική αργία για το Μεξικό και ορισμένες άλλες περιοχές της Λατινικής Αμερικής (όπως πχ η Γουατεμάλα) αλλά και στη Βραζιλία και οι ντόπιοι ασχολούνται με την φροντίδα και τον στολισμό των τάφων των αγαπημένων τους, οικοδομούν βωμούς από λουλούδια προς τιμήν τους, φέρνουν στα σπίτια τους σκελετούς ντυμένους με τα ρούχα των αγαπημένων τους νεκρών, ενώ φτιάχνουν κρανία από ζάχαρη, κατιφέδες και αγαπημένα φαγητά των εκλιπόντων τα οποία αφήνουν στους τάφους τους.
   Το βράδυ οι εορτασμοί είναι ανατριχιαστικά φαντασμαγορικοί, αφού όλοι γιορτάζουν σε τοπικά πανηγύρια βαμμένοι σκελετοί, μαζί με τα πνεύματα των αγαπημένων τους που υποτίθεται ότι γύρισαν για μία μέρα κοντά τους.
 
    Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, στιγμιότυπα από τη δημοφιλέστερη γιορτή της Λατινικής Αμερικής. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα εξαιρετικό animation για την ξεχωριστή γιορτή. 

 
Please watch this beautifully animated, and heart felt, short film about a little girl who visits the land of the dead, where she learns the true meaning of the Mexican holiday, Dia de los Muertos.
Student Academy Award Gold Medal winner, 2013!!

Produced by Ashley Graham, Kate Reynolds, and Lindsey St. Pierre at Ringling College of Art and Design as their senior thesis.

Score by Corey Wallace, sound by Mauricio D'Orey

Special thanks to everyone who supported our Kickstarter!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...