Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Diversity & Inclusion – Love Has No Labels» / Η αγάπη δεν έχει ετικέτες!

Love-Has-No-LabelsΤο βίντεο «Diversity & Inclusion – Love Has No Labels» ανέβηκε στο youtube στις 3 του μήνα κι έχει δεχτεί εκατομμύρια επισκέψεις από τότε.
 
Ένα υπέροχο βιντεάκι που μας δείχνει ότι, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρούμε τον εαυτό μας ότι δεν έχει προκαταλήψεις, δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που κρίνουμε τους ανθρώπους, με βάση αυτό που βλέπουμε, είτε πρόκειται για τη ράτσα, το χρώμα, την ηλικία, το φύλο, τη θρησκεία, τη σεξουαλικότητα, ή την αναπηρία.

Αυτό μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις. Αυτή η "υποσυνείδητη επιφύλαξη" που ονομάζεται "έμμεση προκατάληψη" -έχει βαθιές επιπτώσεις για το πώς βλέπουμε και αλληλεπιδρούμε με άλλους που είναι διαφορετικοί από εμάς.
Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα ενός ατόμου να βρει μια δουλειά, να πάρει ένα δάνειο, να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, ή να έχει μια δίκαιη δίκη, διαιωνίζοντας τις ανισότητες . Η εκστρατεία "η αγάπη δεν έχει ετικέτες" μας προκαλεί να ανοίξουμε τα μάτια μας για τυχόν μεροληψία και προκατάληψη και να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε σ εμάς, τους φίλους μας, τις οικογένειές μας και τους συναδέλφους μας. Ξανασκεφτείτε την προκατάληψη σας λοιπόν στο lovehasnolabels.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...