Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

World Book Day – 7 March 2013 / Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου - 7 Μαρτίου 2013

πηγή: http://www.educationscotland.gov.uk/
Ένα κόκκινο βιβλίο με τα φύλλα βεντάλια σαν την ανατολή του ηλίου, με «Ημέρα Βιβλίου World», οι λέξεις 
H Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ορίστηκε από την UNESCO ως παγκόσμια γιορτή του βιβλίου και της ανάγνωσης και σημειώνεται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η προέλευση του εορτασμού της ημέρας που γιορτάζουμε σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία προέρχεται από την Καταλονία, όπου τα τριαντάφυλλα και τα βιβλία δόθηκαν ως δώρα για τους αγαπημένους τους για την ημέρα του Αγίου Γεωργίου - μια παράδοση που ξεκίνησε πάνω από 90 χρόνια.
Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι μια συνεργασία των εκδοτών, βιβλιοπωλών και τα ενδιαφερόμενα μέρη που εργάζονται από κοινού για να προωθήσουν τα βιβλία και την ανάγνωση για το προσωπικό πλουτισμό και την απόλαυση όλων. Ένας κύριος στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία είναι να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνήσουν τις χαρές των βιβλίων και της ανάγνωσης, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν ένα βιβλίο.
 
Πόροι
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ορίστηκε από την UNESCO ως παγκόσμια γιορτή του βιβλίου και της ανάγνωσης  και σημειώνεται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 
Book Trust - Resources for schools - Πόροι για σχολεία
Εκπαιδευτικοί πόροι για την πρόσβαση σε απευθείας σύνδεση και να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Βιβλίου.
Βιβλία για όλους: Βάση Δεδομένων
Τα Βιβλία για όλους και η βάση δεδομένων έχει ως στόχο να υποστηρίξει τις τοπικές αρχές, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες με την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού που προσαρμόζεται σε προσιτές, εναλλακτικές μορφές, για τους μαθητές που έχουν δυσκολίες στο διάβασμα με τα έντυπα βιβλία.
Γραφικά μυθιστορήματα (graphic novels)
Με στόχο την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού στην ανάπτυξη των γνώσεων τους, με μέσο το κωμικό / γραφικό μυθιστόρημα και την κατανόηση όλων των δυνατοτήτων του στις αίθουσες διδασκαλίας για την  ανάγνωση αναψυχής. Περιλαμβάνει: συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε συλλογή με ένα γραφικό μυθιστόρημα. Μια χρήσιμη λίστα με τις προτεινόμενες για τα σχολεία.  Πρακτικές ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσετε graphic novels με τους μαθητές. Και περαιτέρω υλικό για ανάγνωση και συνδέσεις με άλλες χρήσιμες ιστοσελίδες.
Λόγια για τη ζωή
 
Ιστοσελίδα για να προωθήσει τα οφέλη της ανάγνωσης σε όλα τα στάδια της ζωής, για την παροχή ευκαιριών, την υγεία, οικογενειακή ευτυχία και τη συνολική απόλαυση. Υπάρχουν διαφορετικά τμήματα της περιοχής για τα μικρά παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.
Διαβάστε Μαζί
Ιστοσελίδα με πολλές ιδέες για να βοηθήσει στην προώθηση της κοινής χρήσης της ανάγνωσης μεταξύ ενηλίκων και παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...