Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η Ιστορία της Εκπαίδευσης (Infographic)

πηγή: gettingsmart.com
 
 Οι λαοί και οι πολιτισμοί τους στη διαχρονική εξέλιξή τους αντικατοπτρίζονται στην ιστορία της εκπαίδευσης. Το γραφικό ρίχνει μια ματιά στο πώς ξεκίνησε η επίσημη εκπαίδευση, τις αλλαγές στην πορεία, την τρέχουσα πραγματικότητα και τις προβλέψεις για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Εσείς συμφωνείτε με αυτές τις προβλέψεις;
   Για να καταλάβετε πού είμαστε στον τομέα της εκπαίδευσης και της EDTECH, είναι σημαντικό να κοιτάξετε πίσω στις εκπαιδευτικές ρίζες μας. Όπως έχουμε ψάξει για μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές και ανακαλύψεις στην ιστορία της εκπαίδευσης, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν αλλάξει εδώ και εκατοντάδες χρόνια! Τα εγχειρίδια φυσικής επινοήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και στον Μεσαίωνα προέκυψε η μορφή της διδασκαλίας διαλέξεων.
  Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί είμαστε μέρος μιας δραστήριας κοινότητας EDTECH, για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της εκπαίδευσης.
  Δωρεάν ψηφιακά βιβλία, ανοικτά online μαθήματα , και ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι κάνουν την εκπαίδευση πιο προσιτή και προσβάσιμη για τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο. Για μια πλήρη ματιά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης, δείτε το παρακάτω infographic!
 
Infographic: The History of Education | Personal Learning Network | Scoop.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...