Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου...

πηγή: www.lifo.gr

Ανάμνηση, θλίψη, γαλήνη...

Ανάμνηση

Magnify Image
Ένας Ρώσος βετεράνος πολέμου γονατίζει δίπλα από το τανκ που χρησιμοποιούσε στον πόλεμο, το οποίο τώρα είναι παροπλισμένο και χρησιμοποιείται ως μνημείο.

 
 
Γαλήνη
Magnify Image
Ένας άγνωστος μοναχός προσεύχεται για έναν ηλικιωμένο που πέθανε ξαφνικά, ενώ περίμενε το τρένο, Κίνα.

 
 
Θλίψη
Magnify Image
Αυτή είναι η Leao. Την μέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία καθόταν για δεύτερη ημέρα σερί στον τάφο του αφεντικού της που πέθανε, Βραζιλία.

 
 
Απώλεια
Magnify Image
Στο φόντο ένας Βορειοκορεάτης χαιρετάει έναν Νοτιοκορεάτη συγγενή του, ο οποίος σκουπίζει τα δάκρυα του. Σε 436 Νοτιοκορεάτες επιτράπηκε να περάσουν 3 μέρες στην Βόρεια Κορέα για να συναντήσουν 97 συγγενείς τους. Οι δύο χώρες τους κρατούσαν χωριστά από τον πόλεμο του 1950-1953.

 
 
Θάνατος
Magnify Image
Ένας στρατιώτης πέφτει στα γόνατα μετά από χτύπημα ελεύθερου σκοπευτή στην Βενεζουέλα ενώ ο εφημέριος του Ναυτικού του δίνει τις τελευταίες ευχές.

 
 
Φόβος
Magnify Image
Ένας άγνωστος Γάλλος πολίτης κλαίει από φόβο ενώ οι Ναζί εισβάλουν στη Γαλλία για να καταλάβουν το Παρίσι κατά τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου

 
 
Σκληρότητα
Magnify Image
Ο στρατιωτικός διοικητής των Nazi Heinrich Himmler επιθεωρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να βρει αντιμέτωπο τον αιχμάλωτο πολέμου Horace Greasley. Ο Greasley συχνά δραπέτευε από το στρατόπεδο και μετά επέστρεφε. Σύμφωνα με ισχυρισμούς το κατάφερε αυτό 200 φορές. Και ο λόγος; Συναντούσε κρυφά μία Γερμανίδα την οποία είχε ερωτευτεί.

 
 
Ευγένεια
Magnify Image
Ένας πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα αφυδατωμένο κοάλα κατά την διάρκεια πυρκαγιάς στην Αυστραλία.

 
 
Αγάπη
Magnify Image
Μετά από πολλά χρόνια, ένας Γερμανός φυλακισμένος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ελευθερώνεται από τη Σοβιετική Ένωση. Σε αυτή τη φωτογραφία συναντιέται με την κόρη του, η οποία είχε να τον δει από τότε που ήταν ενός έτους.

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...