Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οδυσσεβάχ (Θέατρο Πόρτα) / Ξένια Καλογεροπούλου

Το θέατρο Πόρτα γιορτάζει τα 40 του χρόνια με μια ιστορική παράσταση

 

Παιδί - Οδυσσεβάχ

Το έργο έχει αντλήσει στοιχεία από την Οδύσσεια, τον Σεβάχ τον Θαλασσινό και διάφορα γνωστά και άγνωστα παραμύθια. Βασικό του θέμα είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ’ αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς. Η παράσταση μένει στο Πόρτα και δεν μετακομίζει στο Βορρά.

Η Μικρή Πόρτα ανέθεσε τη σκηνοθεσία της καινούριας παράστασης στον Δημήτρη Καραντζά, έναν νέο σκηνοθέτη που βλέπει το έργο με την προσωπική του, σύγχρονη ματιά και θα το παρουσιάσει ολόφρεσκο και ανανεωμένο.
Εφτά ηθοποιοί- αφηγητές, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους, αναλαμβάνουν να επινοήσουν και να εξιστορήσουν τα πάθη του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. Σε μια μεγάλη εξέδρα που διαρκώς μεταμορφώνεται βλέπουμε να ξεπηδούν αιφνίδια νησιά, καράβια, δέντρα, γοργόνες, τέρατα και ζώα. Ανάμεσα στην εξέδρα και το κοινό ένας παραμυθάς - σαν επόπτης, συγγραφέας – παρεμβαίνει στην αφήγηση, είτε λεκτικά είτε μουσικά, και άλλοτε την προωθεί, άλλοτε γίνεται ο έκπληκτος θεατής της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικά - Κοστούμια: Ιωάννας Τσάμη
Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Μουσική Διδασκαλία: Νικολέτα Χατζοπούλου (έχει επεξεργαστεί και τα μοτίβα των τραγουδιών του Δ. Σαββόπουλου) Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Βουδούρης, Γιάννης Κλίνης, Θύμιος Κούκιος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Σωκράτης Πατσίκας, Ελίνα Ρίζου και Γιώργος Χρυσοστόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...