Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

StoryJumper…εκπαιδεύοντας τους μαθητές μας στη δημιουργική γραφή! / StoryJumper ... educating our students in creative writing! /

 
story_JLogo
To Storyjumper είναι ένα εκπληκτικό web2.0 εργαλείο δημιουργίας εικονογραφημένων ηλεκτρονικών βιβλίων. Παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναπτύξει μια πλούσια σε περιγραφές ιστορία ή ένα αφήγημα εύκολα και γρήγορα επιλέγοντας ένα από τα διαθέσιμα έτοιμα πρότυπα (Get ideas) είτε ξεκινώντας από το μηδέν (+ Create book). Για τη εικονογράφηση της ιστορίας μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει έτοιμες σκηνές (scenes), διάφορα αντικείμενα (props) αλλά και να ανεβάσει φωτογραφίες της επιλογής του από το δικό του υπολογιστή. Από την καρτέλα text μπορεί να τοποθετήσει πλαίσια κειμένου στις σελίδες του βιβλίου του. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, απαιτεί εγγραφή (sign up) και υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.
Αφού τώρα ολοκληρωθεί το βιβλίο μας επιλέγουμε “Αποθήκευση” (Save) και στη συνέχεια Έξοδο (Exit) για να φύγουμε από το περιβάλλον δημιουργίας και να δούμε το βιβλίο μας. Πατώντας “play” (Read) μπορούμε να διαβάσουμε το βιβλίο που φτιάξαμε, γυρνώντας τις σελίδες του σαν κανονικό βιβλίο. Αν θέλουμε να το μοιραστούμε, χρησιμοποιούμε το url που εμφανίζεται στην μπάρα διευθύνσεων κατά την διάρκεια της ανάγνωσης. Μπορούμε επίσης να το ενσωματώσουμε στο site μας (Embed on your site) αλλά και να το εκτυπώσουμε.
Έχει εύχρηστο και απλό interface γι’ αυτό είναι ιδανικό για μικρές ηλικίες με προφανή παιδαγωγική χρήση. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και από μεγαλύτερους μαθητές για τη δημιουργία ψηφιακών αφηγήσεων με έκφραση ιδεών ή απόψεων για κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και άλλα θέματα που μπορεί να τους απασχολούν όπως ο εκφοβισμός, ο κυβερνοεκφοβισμός, το σχολικό κλίμα, αφιερώματα σε ιστορικά μνημεία, σε παγκόσμιες ημέρες κ.ά. Το storyjumper μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία ημερολογίου ή άλμπουμ φωτογραφιών.
Ενθαρρύνει τα δημιουργικά ένστικτα των μαθητών, ενώ αναπτύσσουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας.

Δείτε ένα παράδειγμα βιβλίου που έχει δημιουργηθεί στο storyjumper εδώ (Magic Clover).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...