Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Frank Lloyd Wright: 10 Σκέψεις για την εκπαίδευση από τον θρυλικό αρχιτέκτονα / 10 Thoughts on Education and Learning from Legendary Architect Frank Lloyd Wright


από τη 

"Εκπαίδευση, φυσικά, πάντα με βάση το τι ... ήταν!!!"

"Θα πρέπει να πάτε ολόψυχα στο τίποτα, προκειμένου να επιτύχετε κάτι που αξίζει τον κόπο." 
 
 
Ο Frank Lloyd Wright θεωρείται ως ο μεγαλύτερος αρχιτέκτονας της σύγχρονης ιστορίας, αφού είναι ο εγκέφαλος του Guggenheim Museum, του Fallingwater και μιας σειράς από άλλες εικονικές δομές. Ήταν, επίσης, εν αγνοία πολλών, ένας τρομερός γραφίστας. Περισσότερο από ένας θρυλικός δημιουργός, όμως, ήταν επίσης ένας σημαντικός στοχαστής. Frank Lloyd Wright στην αρχιτεκτονική, τη φύση και το ανθρώπινο πνεύμα: μια συλλογή των αναφορών είναι υπέροχο βιβλίο τσέπης μικρο-Τόμος, που εκδίδεται από τα Frank Lloyd Wright Αρχεία του σκηνοθέτη Bruce Brooks Pfeiffer. Περιέχονται πάνω από 200 από  τα πιο αξιοσημείωτα, σχολαστικά αποσπάσματα του Ράιτ από γραπτά του δημοσιευμένα  και τις διάσημες ομιλίες το πρωί της Κυριακής. Τα αποσπάσματα χωρίζονται σε θέματα όπως η φύση, η Εργασία και η επιτυχία, η ομορφιά, η δημιουργικότητα, η Δημοκρατία και τα Ατομικά Δικαιώματα, αλλά και μεταξύ των πιο ευφυών συλλήψεών του, τη διερεύνηση της εκπαίδευσης και της μάθησης. Εδώ είναι δέκα από τα αγαπημένα μου.
Η Αληθινή μελέτη είναι μια μορφή εμπειρίας. (1958)
Το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα είναι η Επικράτηση της Αγέλης. (1956)
(Sir Ken Robinson για την εκβιομηχάνιση της εκπαίδευσης )
Καλλιεργήστε τον ποιητή. Ο ποιητής είναι ο παραγνωρισμένος νομοθέτης αυτού του σύμπαντος. Πάρτε του Έμερσον το δοκίμιο για την αμερικανική λογοτεχνία και να το διαβάσετε μια φορά το χρόνο. (1957)
Ο πολιτισμός αναπτύχθηκε από το εσωτερικό και η εκπαίδευση είναι για να καλλωπιστεί απ 'έξω. (1959)
(William Gibson στην καλλιέργεια ενός προσωπικού μικρο-κουλτούρας. ) 

 Εκπαίδευση, όπως την επιδιώκουμε δεν μπορεί να προφητεύει, και δεν το κάνει. (1955)
Ένας ειδικός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει σταματήσει να σκέφτεται, επειδή «ξέρει». (1957)
Θα πρέπει να πάμε ολόψυχα στο τίποτα, προκειμένου να επιτύχουμε κάτι που αξίζει τον κόπο. (1958)
Δεν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη χωρίς την ακεραιότητα, που είναι - μια αγάπη για την αλήθεια. (1957)
( Richard Feynman κείμενο για την ακεραιότητα.)
Η Ποιότητα συνίσταται σε μια ανεπτυγμένη συνείδηση ​​και στην ικανότητα για πλήρη συσχέτιση των ικανοτήτων σας. Εάν δεν είστε ένα συσχετιζόμενο ανθρώπινο ον, θα είναι αποσπασματικές οι γνώσεις σας, είστε αδέξιος και δεν είστε εκεί σε καμία περίπτωση  όταν το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι να είστε εκεί. (1952)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...